Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Vārda diena: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Turpmāk visa iepirkumu dokumentācija un informācija par VSIA “Latvijas Radio” iepirkumiem ir pieejama Elektronisko iepirkumu sistēmā:

https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Organizer/269

 

Iepirkumi

Latvijas Radio apstiprina sponsorēšanas vadlīnijas

VISA „Latvijas Radio” ir izstrādājis un apstiprinājis sponsorēšanas vadlīnijas. To pamata mērķis ir stiprināt sabiedriskā radio redakcionālo neatkarību attiecībās ar sponsoriem.

Vadlīnijās ietvertie principi nosaka, ka sponsora ieguldījums nedrīkst būt iemesls satura radīšanai vai jau radīta satura izkropļošanai, lai veicinātu sponsora darbību. Tāpat Latvijas Radio jāsaglabā redakcionāla kontrole un atbildība par visu saturu.

Līdztekus jau pastāvošajiem nosacījumiem par sponsoriem jaunais normatīvais dokuments paredz Latvijas Radio tiesības nekavējoties vienpusēji atteikties no sadarbības vai pārtraukt sadarbību ar sponsoru gadījumos, ja Latvijas Radio ir šaubas par sponsora vai tā amatpersonu reputāciju un publiskajā vidē pausto izteikumu vai rīcības atbilstību Latvijas Radio definētajām vērtībām un vispārpieņemtajām morāles un ētikas normām.

Sponsora vēlme paziņot par sevi pie konkrēta satura ir uzskatāma par sabiedriskā medija radītā satura augstu kvalitātes novērtējumu. Tomēr atsevišķos gadījumos vai dažādos sponsorējuma darījuma posmos sadarbība ar sponsoru var būt nopietns Latvijas Radio reputācijas un komercdarbības apdraudējums.

Ar Latvijas Radio sponsorēšanas vadlīnijām ikviens interesents var iepazīties sabiedriskā radio mājas lapā: http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/piedavajumi/sponsoresanas-vadlinijas/ .

Latvijas Radio aktualitātēm sekojiet līdzi sociālās tīklošanas vietnēs Twitter, Facebook, Instagram - @LatvijasRadio.