Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio žurnālistei Sandrai Kropai piešķirs Cicerona Goda nosaukumu

Šodien, 24. novembrī, Latvijas Radio žurnālistei un Latvijas Radio 1 populārzinātniskā raidījuma „Zināmais nezināmajā” vadītājai Sandra Kropai tiks piešķirts Cicerona Goda nosaukums par pievilcīgu un daudzpusēju zinātnes atspoguļojumu. Cicerona Goda nosaukumu piešķir Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas Universitāti un sabiedriskajām organizācijām.

Sandra Kropa Latvijas Radio strādā kopš 2004. gada. Šobrīd Sandra katru darba dienu Latvijas Radio 1 veido un no plkst. 10.05 vada klausītāju iecienīto raidījumu par dažādām zinātnes nozarēm „Zināmais nezināmajā”, kā arī zinātniskas diskusijas Rīgas Latviešu biedrības namā. Līdzās savam brālim – Latvijas Radio žurnālistam Jānim Kropam vada arī LTV1 raidījumu „4. studija”.

Talantīgā žurnāliste pašlaik Latvijas Universitātē maģistrantūrā studē vides zinības, priekšplānā izvirzot tematus par jūru, okeāniem un hidrobioloģiju. Brīvajā laikā Sandra aizraujas ar niršanu un valodu apguvi. Īpaša mīlestība Sandrai ir pret Grieķiju, tās kultūru un valodu. Kā nekā, Sandra darbojusies par tulku Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētajās sarunās starp Grieķijas un Latvijas uzņēmējiem un ES mūžizglītības programmas „Leonardo da Vinci” ietvaros vadījusi raidījumu Grieķijas radio „Antenna Kritis”.

Sandra strādājusi gan drukātajos, gan elektroniskajos medijos un saņēmusi arī Latvijas Žurnālistu savienības balvu „Žurnālistikas cerība 2010”. 2013. gadā viņa bija vienīgā žurnāliste no Baltijas valstīm, kura bija uzaicināta uz pasaules lielākā teleskopu kompleksa atklāšanu Eiropas Dienvidu observatorijā Čīlē. Vērojot, kā tiek atklāts ALMA teleskops Čīlē, Sandrai tapa raksts „ALMA – milzu teleskopa dzimšana”, ko publicēja britu astronomijas portāls un par kura tapšanu Sandru apbalvoja ar prestižo „Eiropas žurnālistikas balvu astronomijā”. Publikācija lasāma šeit.

Sandras Kropas veidotos raidījumus un sižetus var noklausīties Latvijas Radio interneta vietnē (spiest šeit).

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio ne vien frekvencēs radio uztvērējos, bet arī internetā latvijasradio.lv. Par Latvijas Radio programmu jaunumiem un raidījumu „Zināmais nezināmajā” iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, twitter.com/ZinamaisLR1, facebook.com/LatvijasRadio un facebook.com/ZinamaisNezinamaja.

Publicitātes foto autors: Matīss Markovskis