Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Maestro Raimonda Paula 80 gadu jubilejas mūzikas maratons Latvijas Radio 2

No 9. līdz 11. janvārim Latvijas Radio 2 (LR2) aicina radioklausītājus nebijušā radio notikumā: Maestro Raimonda Paula 80 gadu jubilejas mūzikas maratonā. Mūzikas maratons, pieskaņojoties apaļajam jubilejas gadskaitlim, ilgs tieši 80 stundas. Četras dienas LR2 ēterā skanēs tikai Raimonda Paula mūzika, savukārt dažādos raidījumos Maestro sveiks mūziķi, aktieri, dzejnieki, politiķi, kā arī radioklausītāji. Raidījumus būs iespējams ne tikai klausīties, bet arī skatīties LR2 mājaslapā lr2.lsm.lv/lv/lr2/.

Maratona laikā Latvijas Radio 1. studijā notiks tiešā ētera divi koncerti. Pirmais - sestdien, 9.janvārī pulksten 17:00, kad Raimonda Paula mūzikā iejutīsies koris „Aura” un diriģents Edgars Vītols, Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte”, Zelta saules koris, Igo un Aivars Hermanis un citi.

Otrs koncerts būs pirmdien, 11. janvārī pulksten 16:00. Tajā muzicēs „Credo” un Guntis Veits, „Bet Bet” un Zigfrīds Muktupāvels, vokālā grupa „Framest” un viesi no Dailes teātra: aktrise Rēzija Kalniņa, aktieri Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks, kā arī komponists Juris Vaivods. Abus koncertus varēs dzirdēt LR2 un vērot tiešraidē gan LR2 mājaslapā: lr2.lsm.lv/lv/lr2/, gan Latvijas Sabiedriskā Medija vietnē lsm.lv.

Svētdien, 10. janvārī pulksten 16:00 LR2 studijā, raidījumā „Atveriet - te dziesma!” ar Raimonda Paula dziesmām pulcēsies dziesminieki - Ieva Akurātere, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls un Uldis Kākulis un citi.

Maestro dzimšanas dienā - otrdien, 12. janvārī, LR2 „Muzikālajā Bankā” savus sveicienus teiks  Andris Ērglis, Jānis Stībelis, Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš un citi. LR2 viesos būs arī Paula kunga ilggadējie draugi: kinorežisors Jānis Streičs, diriģents Māris Sirmais, aktrise Ausma Kantāne, dziedātāji Rita Trence un Imants Skrastiņš, kā arī žurnāliste un rakstniece Elita Veidemane.

Jubilejas mūzikas maratona programmu noslēgs Maestro un Latvijas Radio bigbenda koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra. Tas sāksies otrdienas, 12. janvāra vakarā pulksten 19:00.

Ar maratona programmu iespējams iepazīties LR2 mājaslapā lr2.lsm.lv/lv/lr2/, turpat arī būs iespējams skatīties katru no jubilejas maratona raidījumiem. Spilgtākās epizodes no katras dienas programmām būs skatāmas arī Latvijas Radio mājvietā vietnē YouTube: www.youtube.com/user/LatvijasRadio.