Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Ina Strazdiņa saņem LŽA Izcilības balvu

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente Briselē Ina Strazdiņa tikko saņēmusi Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA)  „Izcilības balvu” par ciklu „Septiņi stāsti”. Žurnālistes veikums novērtēts kategorijā „Apraksts/ portrets”  piecu nominēto darbu konkurencē. Eseju ciklu „Septiņi stāsti” Ina veidojusi kā dāvanu Latvijas Radio 90.dzimšanas dienā.

         Savā pateicības runā Ina Strazdiņa saka: „Viens no  septiņu stāstu varoņiem ir Fils, kurš dzīvo Īrijas laukos, un kura pagalmā ir sākums vienai no ietekām Īrijas garākajām upēm. Dažkārt viņam patīk pie tā apsēsties un domāt – vai vienmēr visam sākums ir tik trausls un beigas ir tik varenas. Un kāpēc reizēm ir tā, ka vislielākie okeāni atgriežas mazos strautos.

         No visas sirds pateicos Latvijas Žurnālistu asociācijai un žūrijai par šo atzinību! Un kolēģiem, bez kuriem šis darbs nebūtu bijis iespējams – skaņu režisoram Ģirtam Bišam, producentei Dacei Krejerei, skaņu operatoram Renāram Šteimanim, literārajai redaktorei Jogitai Cinkus, un Ziņu dienesta vadītājai Mirdzai Lelei, un visiem kolēģiem – gan Ziņu dienestā, gan Latvijas Radio, kuri ļāva šīm esejām izskanēt. Un, protams, liels paldies klausītājiem! Bez viņiem nu nekā! Lai mums visiem ir kāds pagalms, kurā sākas vismaz viena upe!”

         Šogad Latvijas Žurnālistu asociācija balvai vēl bija nominējusi Latvijas Radio Ziņu dienesta žurnālistu darbu par 2015.gada 14.novembra rīta programmu “Labrīt” – pēc Parīzes teroraktiem (kategorijā Ziņa/ reportāža)  un Latvijas Radio Ziņu dienesta ierakstu sēriju par advokāta Jāņa Dzanuškāna veikto pētījumu Rīgas domei (kategorijā Analītika/ pētniecība).

            LŽA balvai pieteiktos darbus vērtējusi, ņemot vērā tā sabiedrisko nozīmīgumu un aktualitāti, sabiedrībā raisīto rezonansi, procesu ietekmēšanu, kā arī labas žurnālistiskās prakses ievērošanu, kas atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem. Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija – Anda Rožukalne, Anita Rozentāle, Dace Krejere, Māra Miķelsone un Vikija Valdmane.

Inas Strazdiņas veidoto eseju ciklu „Septiņi stāsti” iespējams noklausīties šeit:

http://www.lsm.lv/lv/temas/ina-strazdina-esejas/