Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Labrīt!” 9.maijā raidīs no Daugavpils

Eiropas dienā, 9.maijā, Latvijas Radio 1 rīta programma „Labrīt!” raidīs no Daugavpils.

Laikā no plkst.6:00 līdz 9:00 radio ziņu programmas tiešraide skanēs no Vienības nama Latviešu biedrības telpām. Par nama vēsturi un latvisko vērtību kopšanu stāstīs Daugavpils Latviešu biedrības vadītāja Genovefa Barkovska, savukārt mūsu Briseles korespondente Ina Strazdiņa stāstīs, kāpēc šī pilsēta ir īpaši svarīga Eiropas Savienībai.

Ierakstos un klātienē daugavpilieši stāstīs kā viņi paši redz savu pilsētu, tās labās un sliktās puses, izaicinājumus un unikālos vaibstus. Pēc plkst.7:00 studijā viesosies Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, savukārt preses apskata veidošanā piedalīsies reģionālās avīzes „Latgales laiks” žurnāliste Zigrīda Some. Pirms un pēc plkst.8:00 par Daugavpils mītiem un realitāti studijā diskutēs politologs Dmitrijs Olehnovičs un Daugavpils Universitātes prodekāne Elīna Vasiļjeva.

Programmas noslēgumā uzzināsim par izrādēm, kuras Daugavpils teātris no 9.maija izrādīs Rīgā, bet viens no Marka Rotko mākslas centra veidotājiem - Māris Čačka stāstīs par šī centra devumu pilsētai un pārmaiņām, ko tas radījis pilsētvidē un Daugavpils kultūras jomā.

Klausieties radio tiešraidi arī internetā www.latvijasradio.lv, bet ziņu programmu jaunumiem seko līdzi twitter.com/LRZinas un facebook.com/LRzinas.