Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv uzsāk jauno sezonu ar izmaiņām ēterā

No 29.augusta Latvijas Radio 5 – „Pieci.lv” uzsāk rudens sezonu ar jaunumiem un mainītiem raidījumu skanēšanas laikiem programmā.  No nākamās nedēļas „Pieci brauc” rubrikas klausieties plkst.19:00, bet brīvdienās raidījumus „Portrets” un „Spīganas lasītava” plkst.12:00 – 13:00. Programmā būs dzirdama arī tradicionālā latviešu kultūra jaunā skatījumā - brīvdienu rītos kopā ar klausītājiem meklēsim modernās tautasdziesmas. Sestdienās un svētdienās Pieci.lv piedāvās vairāk mūzikas dienas vidū. Savukārt sociālajos tīklos sāksim veidot LV100 pleilisti, kuru klausīties, gaidot Latvijas valsts simtgadi.

Rudenī darba dienu rītus sāksim kopā ar Tomu Grēviņu. Plkst. 6:00 - 9:00 „Pieci rīti” sniegs klausītājiem mundrumu un spēku jaunas darba dienas sākumam. Diena paskries kopā ar Arti Volfu un Ketiju Šēnbergu. No plkst. 9:00 līdz 17:00 informēsim par jaunāko, stāstīsim par dienas notikumiem, un izklaidēsim ar jaunāko latviešu mūzikas apvienību radīto un mūziku latviešu valodā. Vakara cēlienā plkst.17:00 - 20:00 „Pieci Brauc” ar Magnusu Eriņu. Ik dienu „Pieci Brauc” laikā plkst.19:00 skanēs raidījumi par dažādām jomām. Pirmdienās “Pieci Lasa” par jaunāko grāmatu pasaulē, otrdienās “Uz Riteņiem” - par vidi un pārvietošanos pilsētvidē, ceturtdienās “Radio Rings” - par aktuālo sporta  pasaulē un intervijas ar Latvijas spilgtākajiem sportistiem, savukārt piektdienās klausieties raidījumus par kino raidījumā “Kinoblogeri Runā”.

No pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 20:00 - 00:00 “Pilnīgs Vakars” ar Karmenu Stepanovu un Aleksi Vilciņu izklaidēs, uzrunās, izaicinās un jokos, kā arī diskutēs par dažādiem klausītājus interesējošiem jautājumiem - problēmām un, protams, parādīs aktuālākās un karstākās šī brīža skaņas un vārdus mūzikā.  Savukārt piektdienu vakaros plkst. 20:00 - 22:00 ēterā arī Transleiteris ar zaļumballi.

Brīvdienās plkst. 9:00 - 12:00 Linda Samsonova modīsies un rosīsies ar ceļojumu stāstiem, gardēžu notikumiem, tautasdziesmām un modi.

Pusdienlaikā sestdienās plkst. 12:00 - 13:00 Kristīne Komarovska piedāvās atklātas un iedvesmojošas intervijas ar interesantākajām Latvijas personībām raidījumā “Portrets”, bet vakarpusē plkst.17:00 klausieties #DodPieci nenospēlētās dziesmas. Dienas noslēgumā plkst. 20:00- 22:00 „Pieci Klausās” jaunāko mūziku un ētera personības piedāvās savu skatījumu par to, kas pašlaik jāklausās dažādos žanros un noskaņojumos.

Svētdienās plkst.12:00 – 13:00 Spīgana Spektore lasīs un dzejos. Nedēļas izskaņā plkst. 17:00 svarīgāko Top 40 Latvijā ar Arti Volfu - mūzika, kura pašlaik ir pieprasītākā Latvijā. Savukārt plkst. 20:00 - 21:00 Domnīcas nedēļas kopsavilkums par notikumiem, par kuriem jāzina, kurus nedrīkst palaist garām un par lietām, kurām jāpievērš uzmanība.  Plkst. 21:00- 23:00 Pilnīgs Vakars speciālizlaidums par aktuālo Pieci.lv un aktuālo klausītāju nedēļas nogalē, kā arī svētdienas vakaram piemērotām sarunām, sagatavos klausītājus jaunajai darba nedēļai, un ir vērojams arī tiešraidē Pieci.lv

Jau tagad Pieci.lv gatavojas neaizmirstamam un sirsnīgam piedzīvojumam - labdarības maratonam #DodPieci.