Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Līdzšinējā NEPLP atskatās uz paveikto Latvijas multimediju studijā

Beidzoties pilnvaru termiņam, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļi apmeklēja Latvijas Radio Multimediju studiju, atskatījās uz paveikto un iepazinās ar Latvijas Radio multimediju studijas iespējām.

            Atzinīgi vērtējot sadarbību ar Latvijas Radio piecu gadu garumā, kad notikusi gan strauja jauniešu kanāla Pieci.lv attīstība, gan izveidota Latgales multimediju studija, kā arī radīts unikāls sabiedriskā medija saturs daudzu tūkstošu raidstundu apjomā,  NEPLP locekļi vēlēja panākumus arī turpmākajā radio darbā.

            Līdzšinējā NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska Cālīte uzsvēra: „Šobrīd ir īpaša sajūta, jo pavisam nesen mēs vēl runājām, ka šāda studija ir nepieciešama un mēs te tagad sēžam un tā patiešām ir multimediju studija. Tas ir diezgan revolucionārs pasākums Latvijas mediju vidē, ka radio izveido savu studiju ar video translācijas iespējām. Es novēlu, lai arī turpmāk Latvijas Radio atrastos tehnoloģiju attīstības priekšgalā!”

            Latvijas Radio kā sabiedriskais medijs arī turpmāk nodrošinās kvalitatīvas programmas, papildus arvien tiecoties pēc tehnoloģiskiem jauninājumiem, strādājot ar sociālajiem tīkliem,  sadarbojoties ar Sabiedrisko mediju ziņu portālu LSM.LV un arī piedāvājot auditorijai  augstvērtīgu audiovizuālo saturu.         

            Padomes loceklis Ainārs Dimants savukārt norādīja, ka: „Mēs dzīvojam informācijas džungļu laikmetā un tāpēc mums ir aizvien mazāk laika katram individuāli šajos džungļos orientēties. Tāpēc man radioaparāts ir tikai uz Latvijas Radio pogas, televīzija arī uz vienas pogas - tā ir Latvijas Televīzija un no ziņu portāliem - LSM.lv. Es novēlu, lai visiem Latvijā pietiktu tikai ar Latvijas Radio, Latvijas Televīziju un LSM.lv!”

            Norādot, ka katra šāda studija ir ieguldījums savos klausītājos, gandarījumu par paveikto pauda arī Dainis Mjartāns, vēlot turpmāku attīstību gan šai, gan Latgales Multimediju studijai.