Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR 2 un Nāc līdzās! izdod Ziedoņa pasaku CD

15.oktobrī visā pasaulē atzīmē Baltā Spieķa dienu, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta neredzīgajiem cilvēkiem. Pievēršot uzmanību šim notikumam, Latvijas Radio 2  un Fonds Nāc līdzās! ir izdevis Imanta Ziedoņa pasaku audiodisku „Blēņas un pasakas”. 

Nebēdnīgās dzejnieka pasakas diskā ierunājušas gan Latvijas Radio 2 ētera balsis, gan fonda Nāc līdzās! dalībnieki, tostarp arī LR2 direktors Armins Ronis un Fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga.  Katra pasaka ir kopdarbs, jo, sadalot lomas,  to kopā ierunājuši  radio  darbinieki un fonda jaunieši. Audiodiskā ierakstītas deviņas pasakas.

Diska muzikālo noformējumu veidojuši Nāc līdzās! jaunie talanti. Savu instrumentu spēli diskā iemūžinājušas neredzīgā – saksofoniste Līva Paleja un vājredzīgā flautiste Maija Fogele un diska prezentācijā būs iespēja dzirdēt abu talantīgo meiteņu muzikālos sniegumus.

Pasaku ieraksti nav paredzēti pārdošanai, tie tika dāvināti Latvijas neredzīgo bibliotēkām, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Strazdumuižas internātvidusskolai neredzīgiem un vājredzīgiem bērniem, Bērnu klīniskās slimnīcas bibliotēkai “Saulaino dienu stūrītis” un citiem. Vēlamies ar savu ziedojumu iepriecināt neredzīgo ļaužu un bērnu sirdis.

Diska vizuālo noformējumu veidojusi jaunā talantīgā māksliniece Vivianna Maria Stanislavska.