Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Piektdien pieci.lv raidīs no Ventspils

Piektdien, 29. martā, jauniešu radio stacija Latvijas Radio 5 – pieci.lv raidīs no Ventspils. Izbraukuma studijā, kas tiks izvietota Ventspils Tehnikuma telpās, darbosies rīta programma “Pieci Rīti” un pēcpusdienas raidījums “Pieci Brauc”, iepazīstinot klausītājus ar aktīvākajiem ventspilniekiem un pilsētas notikumiem. Dienu iepriekš, 28. martā, ikviens interesents varēs satikt radiostacijas ētera personības Ventspils jauniešu mājā.

Šī būs jau ceturtā izbraukuma tiešraide projekta „pieci.lv brauc pie klausītājiem” ietvaros. Projekta mērķis ir paplašināt jauniešu interešu loku un dažādot informācijas ieguves avotus, kā arī iepazīstināt klausītājus ar dzīvi Latvijas reģionos.

Pieci.lv rīta raidījuma komanda - Toms Grēviņš, Inese Pučeka un Uldis Ziediņš - klātienē būs sastopami jau ceturtdien, 28. martā, plkst. 19:00 Ventspils Jauniešu mājā. Tikšanās laikā ar jauniešiem viņi dalīsies ar saviem stāstiem par darbu radio un to, kā ir celties pašiem pirmajiem, lai ik rītu modinātu savus klausītājus, kā arī atbildēs uz jauniešu jautājumiem. Vietu skaits pasākumā ierobežots, tādēļ interesenti ir aicināti ierasties laicīgi.

Savukārt piektdien tiešraidē no Ventspils Tehnikuma skanēs rīta programma „Pieci Rīti” no plkst. 6:00-9:00 ar Tomu Grēviņu, Uldi Ziediņu un Inesi Pučeku, kā arī pēcpusdienas programma „Pieci Brauc” no plkst. 17:00-20:00 ar Magnusu Eriņu. Raidījumu vadītājiem ēterā pievienosies gan Ventspils jaunie uzņēmēji, gan sportisti un kultūras darbinieki.

„Ikmēneša reģionālie izbraukumi ir kļuvuši par lielisku tradīciju un iespēju izkāpt ārpus ierastās darba ikdienas -  mēs esam satikuši tik daudz brīnišķīgu un uzņēmīgu cilvēku, kuri ir savas pilsētas patrioti un esam pārliecināti, ka tā būs arī Ventspilī. Izbraukumi apliecina, ka mūsu klausītāji ir visur. Un ir forši, kad satiekot viņus klātiene pirmo reizi, ir sajuta, ka esam labi pazīstami jau kādu laiku.” stāsta pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš.

Projekts „pieci.lv brauc pie klausītājiem” ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu aizsākās 2018. gada novembrī, kad izbraukuma studija viesojās Rēzeknē. Šī gada janvārī pieci.lv komanda raidīja no Liepājas, februārī no Vidzemes Augstskolas Valmierā, savukārt nākamā mēneša beigās, 26. aprīlī pieci.lv komanda dosies uz Daugavpili.

Ventspilī Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan 96,5 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2018. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu klausās 156 tūkstoši jauniešu visā Latvijā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv