Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pilnveido Latvijas Radio 2 programmu

No 6. maija, tiks pilnveidota latviešu populārās mūzikas kanāla Latvijas Radio 2 programma, padarot to daudzveidīgāku, un atbilstošāku auditorijas vēlmēm, kā arī radio klausīšanās paradumiem. Daigas Mazvērsītes veidotais autorraidījums „Zelta graudi” turpmāk skanēs katru darba dienu un svētdienās, bet „Latvijas Radio 2 Tirgus” vērs durvis nedēļas nogalēs – sestdienās un svētdienās.

„Nākotnē mēs vēlamies Latvijas Radio 2 programmu veidot klausītājam tuvāku un daudzveidīgāku, iekļaujot vairāk interesantus autorraidījumus un veidojot saturu, kas stāsta par latviešu mūzikas attīstību un nozīmīgumu. Tuvākajā laikā plānojam papildināt arī mūsu ētera personību loku. Klausītāji jau ir ievērojuši, ka mūsu kolektīvam no rītiem un arī pēcpusdienu programmā „Ceļojums” ir pievienojies dziedātājs Martiņš Ruskis, par ko esam ļoti gandarīti,” stāsta Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš.

Raidījums „Zelta graudi”, kuru vada muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, turpmāk skanēs katru darba dienu no plkst. 10:00 līdz 12:00, kā arī svētdienās no plkst. 21:00 līdz 22:00. Šajā laikā ēterā skanēs tās latviešu dziesmas, kuras iekarojušas savu vietu Latvijas iedzīvotāju sirdīs un var saukties par mūsu klasiku, kā arī mūzikas ziņas, kurās informēsim par aktuālo latviešu mūzikā.

Savukārt raidījums „Latvijas Radio 2 Tirgus” turpmāk skanēs sestdienās un svētdienās plkst. 11:00. Par stundu garāka būs darba dienu pēcpusdienas programma „Ceļojums”, kas priecēs klausītājus līdz plkst. 19:00.

Pēc pētījumu kompānijas Kantar TNS datiem Latvijas Radio 2 ir populārākā radiostacija Latvijā un ik nedēļu sasniedz 517 000 lielu auditoriju.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv