Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ādažniece Ieva Neikena gailenes izmanto, lai pagatavotu gaileņu plovu, kā arī gaileņu sviestu. Kā top šie Ievas izdomātie ēdieni - par to raidījumā. Palīgos Ievai dēls Kārlis ar savu papagaili Čipo, un Kārlim blakus vecmāmiņa Lilija.

 

 

 

 

Ievas Neikenas piedāvātās receptes.

Gaileņu sviests.

Vajadzēs:

-200 grami sviesta;

-300 grami gailenes ;

-vienu lielu saldo papriku;

-pusi no lielāka vai vienu nelielu sīpolu;

-1 daiviņu ķiploka;

-zaļumus( seleriju, pētersīli, dilles- kas tobrīd ir);

-sāli pēc garšas.

Pagatavošana. Bagātīgā sviesta daudzumā apcep gailenes. Gabaliņos sagriež papriku un sacep kopā ar gailenēm.  Sacepto atdzesē. Liek blenderī, tur arī svaigu sīpolu, ķiploka daiviņu, zaļumus, sāli un atlikušo sviestu (tam jābūt aukstam, neatlaidinātam).  Kārtīgi sablenderē . Liek ledusskapī. Kad sastindzis, smērē uz maizītēm. Var izmantot kā pildījumu sāļajos groziņos. Var pamēģināt arī kā piedevu  vārītiem kartupeļiem vai arī  mērcei.

Gaileņu plovs.

Vajadzēs:

-300 gramus gaileņu;

-4 burkānus;

-1 vidēji lielu sīpolu;

-2 paciņas savārītu rīsu;

-šķipsniņu sāls;

-kečupu, čili mērci.

Pagatavošana: Novāra divas rīsu paciņas. Uz pannas sacep rīvētus burkānus un sīpolus. Kad sacepušies, uzber sāli, lai tā „izsūc suliņu” no burkāniem.  Tad atsevišķi uz pannas cep gailenes, kamēr gatavas. Kad „sastāvdaļas” gatavas, ņem katlu un sajauc kopā apceptās sēnes, burkānus ar sīpoliem un rīsus. Karsējot papildina ar kečupu un nedaudz čili mērces - pikantumam.