Elīna un Arvis Beņislavski, sevi sauc par dundadzniekiem, kuri dzīvo Mārupē. Gatavojot vistas kariju un cepot beļģu vafeles, uzzinām, kāda ir dzīve sešu bērnu ģimenē. Ģimenes studijā sarunājamies arī par stereotipiem, kurus nākas lauzt daudzbērnu ģimenei, par priekiem un dzīves pamatiem.

Pirmo reizi ar Beņislavsku ģimeni Latvijas Radio tikās 2016. gada 18. novembrī nelielā sarunā pie Brīvības pieminekļa. Jau tad radās doma, ka Ģimenes studijai jābrauc ciemos. Beidzot tas ir noticis. Tētis Arvis stāsta, ka viņš nodarbojas ar celtniecību, mammas Elīnas ikdiena šobrīd rit kopā ar jaunāko meitu Džūliju, viņa ir arī “virtuves šefs”. Šoreiz top tas, kas garšo lieliem un maziem Beņislavsku ģimenē. Sarunās ar sevi un savām nodarbēm ikdienā iepazīstina meitas Luīze, Elīna un Andželīna, dēli Ričards un Valters

 

Vistas gaļas karijs

Sastāvdaļas. Vistas fileja 4 gabali, 500ml saldais krējums, karijs, sāls pipari, ķiploki.

Pagatavošana. Sagriež gaļu gabaliņos, apcep uz pannas eļļā. Pievieno garšvielas un ķiplokus. Kad gaļa gatava, pievieno saldo krējumu. Lai nebūtu tik trekna mērce, pielej mazliet ūdens un uztumē ar miltiem.

Pasniedz ar rīsiem.

 

Salāti bērniem 

Lapu salāti ar dillēm, lokiem un svaigu gurķi, ko pārlej ar kefīru.

Salāti mammai Elīnai

Spināti, rukola, avokado, gurķis, ķiršu tomāti. Svaigumam piespiež sulu no puslaima, pārslaka ar olīveļļu.

 

Vafeles

Sastāvdaļas. 400 g miltu, viena bundža iebiezinātā piena ar cukuru, 4 olas, 200 g cukura, 1 tējk cepamais pulveris, 5 pilieni citronu sulas esences, 300 ml piena, 120 grami kausēta sviesta.

Pagatavošana. Bļodā ieber miltus, pievieno olas un iebiezināto pienu un cukuru. Sakuļ. Pievieno izkausētu sviestu un pienu. Turpina kult, beigās pievieno cepamo pulveri un citronu sulu.

Cep elektriskajā vafeļu sirsniņpannā.

Pasniedz ar putukrējumu un zemeņu mērci.

Zemeņu mērci Elīna gatavo no saldētām zemenēm, kam pievieno nedaudz ūdens un medus. Visu sablendē.

Lai labi garšo!