Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Darbs Ingai un Kristapam Smildziņiem saistīts ar  žurnālistiku. Ikdiena, kā jau trīs bērnu vecākiem, arī ar ēst gatavošanu. Un viņi prot izcept sulīgu vistu un arī brauniju, kuru var apēst vairāk, nekā tas būtu ieteicams. 

Braunijs Smildziņu ģimenes gaumē.

Vajadzēs:

-melno, rūgto šokolādi -260 g;

-sviestu-360 g;

-cukuru(labāk brūno)- glāzi;

-olas-6;

-miltus -240 g;

-sāli- 1 tējkaroti ;

-lazdu riekstus (vismaz 200 g).

Šokolādi salauž mazākos gabalos,  sadala sviestu, liek katliņā, pievieno cukuru un kausē uz lēnas uguns nepārtraukti maisot , kamēr izkūst. Jāraugās, lai nepiedeg un nesāk vārīties.  Liek dzesēties. Tad traukā „iesit olas”, pievieno nedaudz cukura un iegūto masu dala divās daļās- vienu kārtīgi sakuļ , otru daļu tikai nedaudz saputo. Samaisa šokolādes un olu masas, pievieno tējkaroti sāls, miltus un kārtīgi izmaisa . Visbeidzot pievieno arī iepriekš apgrauzdētus riekstus . Liek cepties 190 grādos apmēram 25 minūtes . Jāraugās, lai kūka izcepas nevis sausa, bet tās vidus saglabā „sulīgumu”. Pārbaudot ar kociņu, mīklai nedaudz  jāuzlīp uz tā.

Sulīgā vista.

Vistu sadala gabalos. Apviļā  sālī, svaigi sapiestotos piparos un eļļā , uz straujas uguns apcep uz pannas, kamēr izveidojas kraukšķīga „garoziņa”. Tad apceptos vistas gabaliņus liek cepešpannā un cepeškrāsnī cep apmēram 25-30 minūtes mērenā temperatūrā-  zem 200 un virs 150 grādiem.

Zaļo lapu salāti.

Izvēlas dažādas salātu lapas- spinātus, rukolu un citas , kas garšo. Saplucina ar rokām. Pievieno eļļu , citronu sulu , mazliet sāli un viegli paspaida ar rokām. Tad pievieno sagrieztus avokado, gurķus, tomātus,  Mocarellas sieru un citas piedevas, kas garšo. Būtiskākais, kas piešķir salātiem īpašu garšu- tas, ka tiek plucināti un mazliet arī saspaidīti .