Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Brigita un Sandis Aispuri ir mākslinieki, kuri audzina savu trīsgadīgo dēlu Gabrielu, ļaujot viņa pirmās alpīnisma iemaņas izbaudīt dzīvoklī. Par to, kā izveidot bērnam aktīvu, drošu un radošu vidi mājās, par to, kāda ir ikdiena mākslinieku ģimenē saruna Ģimenes studijā, gatavojot cūkgaļu ar dārzeņiem podiņos.


Cūkgaļa ar dārzeņiem podiņos

Lai šo ēdienu pagatavotu, būs vajadzīgi māla podiņi ar vāciņiem - katram ēdājam savs. Ēdienu var gatavot arī tadžinā (tadžina ir sautējamais trauks, kuru
 izdomāja Ziemeļāfrikas iedzīvotāji – marokāņi, tunisieši, alžīrieši vai albāņi. 
Ceļojot pa tuksnesi, nomadi nēsāja to līdz kā mazu, pārnēsājamu cepeškrāsni). Galvenais - tiem jābūt karstumizturīgiem traukiem. Vēl vajadzēs dārzeņus un cūkgaļu. Kā dārzeņi, tā gaļa ir tāda, kā garšo un cik sirds kāro.

Sandis un Brigita podiņos liek kartupeļus, burkānus, papriku, sīpolus, brokoli Briseles kāpostus, šampinjonus, tomātus, nedaudz čili asumiņam, cūkas cauraudzīti, cūkas šķiņķa gabaliņus, sviestu, sāli un garšvielas - sāli, piparus, zaļumus, Vidusjūras garšvielu maisījumu un mazliet ūdens.

Pagatavošana. Sagriež gaļu un dārzeņus (izņemot Briseles kāpostus, ko podiņos liek veselus). Podiņos ielej mazliet ūdens. Tad pamīšus liek gaļu un dārzeņus. Pa virsu uzliek tomātus. Visu stipri piespiež, jo ēdiens gatavojoties saplok! Pa virsu uzliek sviesta piciņu, pārkaisa ar zaļumiem un garšvielām. Uzliek vākus un šauj krāsnī. Lai podiņi nesasprāgtu, liek aukstā krāsnī un tikai tad slēdz iekšā karstumu aptuveni 180-200 grādus. Kad gaļa izsautējusies mīksta, bauda!