Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ģimenes studija, viesojoties Rēzeknē, kopā ar Latgales ļaudīm ceļ galdā dažādus šim novadam raksturīgus senākus un mūsdienīgākus ēdienus, kā arī sarunājas ar raidījuma viesiem par ģimenes un ēdienu gatavošanas tradīcijām.

Aivars un Vēsma Ušpeļi no Rēzeknes novada Maltas pagasta stāsta par senajām receptēm, ēdiena gatavošanu savās mājās, par senču sadzīves trauku kultūru. Ušpeļu ģimene līdzi ir atvedusi  kazas sieru ar kaņepēm un pankūkas.

Bāra un mākslas salona „Mōls” (māls) saimniece rēzekniete Aleksandrīna Binduka cienā ar tradicionāliem ēdieniem īpašos melnās keramikas traukos. Viņa stāsta, ka savā kafejnīcā ēdienus pasniedz māla traukos. Putru nemaz nevar iedomāties porcelāna šķīvī, tāpat kā skābus kāpostus. Aleksandrīna stāsta, ka kafejnīcā piedāvā miežu biezputru ar škvarkām (saceptu speķīti), arī zirņus ar škvarkām un gardus saldēdienus.

Latgaļu receptes atklāj arī klausītāji, kas klātienē klausās raidījumu Rēzeknē.

Rēzeknes Augstskolas studente Inese Žabo, kura aizraujas ar kulināriju, vada pulciņu „Gardēdis”, kur dažāda vecuma bērni apgūst kulinārijas prasmes, iepazīstina ar galda kultūru un veselīga uztura principiem. Kopā ar Inesi par aizraušanos ar kulināriju stāsta viņas pulciņa dalībnieki Ivo, Laura un Sigita. Inese ciemakukulim atnesusi linsēklu maizītes.

Par Latgales speķa vīru dēvēto biedrības "Latgolys golds" vadītājs Andris Mejers stāsta par seno recepšu pētniecību un galdā, protams, liek tradicionālām metodēm kūpinātu speķi.

Kaunatas pagasta pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaniņš” vadītāja, mūzikas skolotāja, folkloras kopu vadītāja Sandra Viša ar savu ģimeni raidījumā gan muzicē, gan stāsta par ēdieniem, ko pasniedz savā viesu mājā. Ģimenes firmas ēdieni ir zivju ēdieni.