Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Sakot deju studija „Dzirnas”, uzreiz iedomājamies Agri un Singitu Daņiļevičus, jo „Dzirnas” ir gandrīz visa viņu dzīve. Gatavojot paša rokām ķertu āti, Agris stāsta par dzīvi meža vidū un gatavošanos „Dzirnu” 30 gadu jubilejai.

Biezpiena plācenīši

Vajadzēs. 600 grami biezpiena, piecas nelielas olas, vienu ēdamkaroti miltu, vienu ēdamkaroti cukura.

Pagatavošana. Visu samaisa. Plācenīšus cep karstā pannā brūnus no abām pusēm. Pasniedz ar ievārījumu vai krējumu.

Āte Agra gaumē

Vajadzēs. Norvēģijā zvejotu āti.

Pagatavošana. Zivi izfilē un sagriež nelielos gabaliņos, iemarinē sojas mērcē un eļļā. Cep sakarsētā pannā katru mazo gabaliņu “apraujot” no abām pusēm.

Pirms pasniegšanas pārslaka ar laima vai citrona sulu, pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Singitas gatavotās itāļu uzkodas latviešu gaumē

Mocarellas siera gabaliņus ietin plāni sagrieztas žāvētas cūkgaļas karbonādes šķēlītēs, caurdur ar zobu bakstāmo kociņu. Uz pannas eļļā iedrupina pāris gabaliņus salvijas. Siera tītenīšus uz karstas uguns pāris minūtes apcepina.

Pirms pasniegšanas pārslaka ar olīveļļu un pārber vēl nedaudz salvijas.