Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Elīna Novada ir viena no virtuālā produktu tirgus svaigi.lv izveidotājām. Tirgus ļauj patiešām svaigiem produktiem no Latvijas laukiem atceļot pie pircējiem Rīgā. Raidījumā Ģimenes studija Elīna stāsta, kā darbojas viņas un Diānas Dzindules izveidotais virtuālais produktu tirgus, kā arī kopā ar dzīvesbiedru Kristapu gatavo ēdienus no svaigiem produktiem.

 

Cepta zivs cepeškrāsnī ar bulguru un salātiem

Zivs. 2 varavīksnes foreles noskalo zem tekoša ūdens, ietauko pannu ar sviestu, garšvielas pēc izvēlēs. Iizkārto zivis uz pannas. Cep 180C grādos apmēram 20 minūtes.

Bulguru ņem 1 krūzi un 2 krūzes ūdens. Liek katliņu ar vāku uz lielas uguns, līdz ūdens uzvārījies, tad samazina karstumu un noņem vāku. Vāra, līdz viss ūdens izvārījies un bulgurs uzbriedis. Tas ilgst apmēram 10 minūtes.

Salātus gatavo no romiešu salātiem, dīgstiem, platlapu sīpollokiem, pievienojot sagrieztus ķiršu tomātus un kazas sieru. Papildus salātiem pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu un olīveļļu.

Auzu pārslu cepumi

Vajadzēs. 300 g auzu pārslas, 150 g sviesta, 50 g milti, 100 g cukura, 3 olas, piedevām rozīnes, dažādas sēkliņas, ogu pulveris.

Pagatavošana. Auzu pārslas 75 g sviesta apcep uz pannas, kamēr viegli brūnas. Saputo atlikušo sviestu 75 g ar cukuru un 3 olu dzeltenumiem. Atsevišķi saputo 3 olu baltumus stingrās putās. Kad viss sagatavots, sajauc kopā, pievienojot atdzesētas auzu pārslas, miltus un iecilā olu baltumus.

Sadala cepumu mīklu 3 trauciņos, katram pievienojot citas piedevas - rozīnes, sēkliņas un upeņu pulveri.

Uz pannas klāj cepamo papīru, kārto ar karoti mīklu uz pannas un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes, kamēr viegli brūni.