Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Dite Frīdenberga ir četru meitu mamma, kura radījusi bērnudārzu, aizraujas ar fotografēšanu un eksperimentiem virtuvē.

Mūsu meitai Loretai bija nepieciešams bērnudārzs vai auklīte. Un tā tapa mūsu bērnudārzs "Lote" (Nosaukums ir saīsinājums no meitas vārda). Kad piedzima Loreta, man bija sajūta, ka es neesmu īsti gatava dalīt savus mātes pienākumus vai atbildību  ar kādu citu cilvēku. Tad man bija jāizlemj, vai atgriezties iepriekšējā darbā, vai nodarboties ar bērna audzināšanu pašai. Tā pirms 13 gadiem tapa šis bērnudārzs. Un tagad mums ir jau divi bērnudārzi, - stāsta Dite Frīdenberga.

Piektdienas Ģimenes studijā Dite eksperimentē virtuvē kopā ar meitām, un top garneļu salāti ar mango un avokado, pikantā mērce ar indijas riekstiem.

Vistas filejas un šampinjonu mērce austrumu gaumē

Gee sviestā vai eļļā apcep garšvielas - melno sinepju sēklas, karija lapas, ingveru (smalcināts), smalcinātu ķiploku, kurkumu, kariju, mango, čatniju.

Kad garšvielām sāk izdalīties burvīgs aromāts, pievieno indijas riekstus, sagrieztu papriku un vistas fileju, kokosriekstu skaidiņas. Sautē līdz gatavībai. Beigās pievieno saldo krējumu un uzkarsē. Mērcei ļauj nedaudz atpūsties un sabiezēt… Pasniedz ar olu nūdelēm. Lai labi garšo!


Salāti ar tīģergarnelēm un mango

Lēzenā šķīvī izkārto zaļos salātus, spinātu lapas, gabaliņos sagrieztu avokado un svaigo gurķi. Apcep tīģergarneles, pievieno saldo čilli mērci, samaisa un pārliek garneles pāri salātiem. Un pārber ar gabaliņos sagrieztu mango. Salātus nemaisa, bet izkārto traukā kārtās.

Cepti banāni ar saldējumu

Banānus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Liek cepties gī sviestā. Apcep no abām pusēm, apkaisa ar cukuru un kanēli. Pasniedz ar saldējumu un rīvētu vai kausētu šokolādi.