Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Gada pēdējā Ģimenes studijā kopā sanāk visas raidījuma veidotājas, lai kopā ar saviem bērniem izceptu Vecgada torti - pamatīgu kā Ģimenes studijas stāsti un gaisīgu, kā mēs pašas, bet dekorējam torti ar stāstiem par to, ko gaidām no jaunā – 2017. gada.

 

 

 

 

 

"Ģimenes studijas" Vecgada torte - rupjmaizes biskvīta torte ar putukrējumu

Sastāvdaļas vienai tortes ripai. 5 olas, 4 strīķētas ēdamkarotes cukura (var balto, var brūno, var kombinēt), 6 strīķētas ēdamkarotes rupjmaizes rīvmaizes (rīvmaizi ņemiet 1 ēdamkaroti vairāk, kā olu skaits). Piparkūku garšvielas, vai pa šķipsniņai rīvēta muskatrieksta, ingvera, kanēļa, kardamona, smaržīgo piparu.

Pagatavošana. Biskvītam bļodā ar mikseri puto olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un pūkaina (jāputo vismaz 10 minūtes). Pa karotei ieputo iekšā rīvmaizi, pievieno garšvielas. Lej uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un vienmērīgi izlīdzina.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Biskvītu cep 15 minūtes. Izcepto biskvītu noņem no cepampapīra un ļauj atdzist.

Sastāvdaļas krēmam. 250 g Mascarpones siera, 100 ml saldā krējuma (35%), drusku sarīvēta citrona miziņa un/ vai ēdamkarote citrona sulas.

Krēmam visas sastāvdaļas saputo, līdz iegūta bieza konsistence.

Pildījumam papildus krēmam vēl var izmantot kādu ievārījumu (piemēram brūkleņu vai dzērveņu), želeju vai svaigas ogas. Kad biskvīts atdzisis, uz tā izsmērē izvēlēto ievārījumu vai želeju un atstāj uz pusstundu savilkties.

Tad biskvītu pārsmērē ar sakulto krēmu un rotā ar izvēlētajiem augļiem vai ogām.