Kognitīvi biheiviorālā terapeite Gunita Kleinberga raidījumā Ģimenes studijā kā eksperte viesojusies vairakkārt, bet šoreiz raidījums ciemojas pie Gunitas ģimenes. Par ikdienu trīs bērnu ģimenē saruna, gatavojot viņu vasaras iecienītos ēdienus - karbonaru un šokolādes desu.

Sarunā iesaistās arī desmitgadīgā Dārta, kurai patīk spēlēt basketbolu un kura mācās improvizēt, deviņgadnieks Adrians, kurš nodarbojas ar džudo un arī vasarā aktīvi trenējas, piecgadnieks Jēkabs, kurš dara visu ko un brīnišķīgi kaitina māsu un brāli, kā arī tētis Viesturs, kurš ikdienā strādā Latvijas Samariešu apvienībā un attīsta aprūpes mājās pakalpojumu lauku reģionos.

Karbonara

Karbonara ir ēdiens, kas visiem ļoti garšo, un to arī gatavo visi kopā. Turklāt tētim tās pagatavošanās izdodas labāk, nekā mammai.

Apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, sagriež cauraudzīti un cep kopā ar sīpoliem. Kad sacepies, pievieno saldo krējumu un sarīvētu cieto, parmesana tipa sieru. Kad uzmet burbuli, mērce gatava!

Pa tam lāgam izvāra spagetti un bauda pārberot ar sieru, ja šķiet, ka ar sieru, kas mērcē ir par maz.

Saldā desa

Savukārt „saldā desa” ir bērnu mīļākais saldais un arī to gatavo kopā, lai viss notiktu ātrāk.

2 paciņas Selgas cepumu, 2 olas, 180 grami sviesta, 10 tējk cukura, 10 tējk kakao, marmelāde.

Sadrupina cepumus, sagriež marmelādi. Katliņā iesit olas un maisot sāk sildīt. Izkausē sviestu, pievieno olas, cukuru un kakao. Iemaisa cepumus un marmelādi. Veido desu un liek ledusskapī atdzesēties.