Irēna un Kaspars Gedroviči Ģimenes studijā stāsta par savu ikdienu, kurā jāsadala laiks darbam, trim bērniem, pašu aktivitātēm, savstarpējām sarunām par dzīvi un nākotnes plāniem un, protams, arī ēst gatavošanai, kas var būt gana meditatīvs process, arī tad, kad to ar mīlestību gatavota mājas pica un biezpienmaize.

Ģimene dzīvo Jaunmārupē, kur apkārt meži un lauki, jo visiem patīk iet dabā, kopā kāpuši kalnos, piedalījušies piedzīvojumu sacensībās, sniegā gulējuši. Sportiskās un piedzīvojumu aktivitātēs iesaistās arī bērni Katrīna, Kārlis un pamazām arī Eduards. Pilntiesīgs ģimenes loceklis ir arī suns Grieta.

Par Irēnu Ģimenes studija uzzināja 2017. gada nogalē, lasot, ka viņa vēlas doties 300 km garā ekspedīcijā uz pašiem Skandināvijas ziemeļiem ar 200 apmācītiem kamanu suņiem. Irēna stāsta, ka pamanījusi reklāmu, kas aicina pieteikt dalību šādā konkursā. Kaut kas ieskanējies, ka labprāt gribētu piedalīties. Dalībai tika izraudzīti 20 cilvēki no 10 pasaules reģioniem. Lai arī Irēna nav iekļuvusi starp šiem dalībniekiem, viņa atzīst, ka paticis piedalīties un var taču mēģināt vēlreiz.

“Lielākais prieks par vidējo puiku un vīru, kas gāja divu dienu pārgājienā mežā, kur bija nakts jāpavada nojumē, pat ne teltī,” atklāj Irēna.

Kaspars, kurš darbojas arī Zemessardzē, stāsta, ka tas bijis divu dienu pārgājiens ar dēlu Kārli uz omes māju laukos. Nolēmuši nebraukt ar mašīnu, bet to veikt caur mežu ar kājām. Kūruši uguni, cepuši desas...

 

Gedroviču ģimenes piedāvātas receptes

Pica

Sastāvdaļas. 8 ēdk. miltu, 6 ēdk. ūdens, 2 ēdk. eļļas, 1 ēdk. sausā rauga, 1,5 ēdk. cukura.

Pagatavošana. Sajauc sauso raugu ar cukuru. Aplej ar siltu ūdeni, samaisa, uzputo, lai sāk darboties. Tad sajauc ar pārējām sastāvdaļām, samīca un uz pusstundu, stundu atstāj siltā vietā, lai uzrūgst.

Izrullē plānā kārtiņā, pārsmērē ar tomātu mērci. Virsū liek  mocarellas siera gabalus, gabaliņos sagrieztu desu, papriku, tomātus un sīpolus. Visbeidzot pārber ar rīvētu cieto sieru.

Cep maksimālajā temperatūrā apmēram 7-10 minūtes.

Biezpienmaize

Sastāvdaļas. Drumstalām: 200 g sviesta (istabas temperatūrā), 150 g cukura, 300 g miltu, 2 strīķētas tējk. cepamā pulvera. Pildījumam: 1 kg biezpiena, 6 olas, 150 g cukura, 3 ēdk. kartupeļu cietes, 4 tējk. vaniļas cukura, 4 ēdk. skābā krējuma.

Pagatavošana. Sāk ar drumstalu gatavošanu. Ar pirkstu galiem sviestu saberž ar cukuru. Kad tas izdarīts, pievieno miltus un cepamo pulveri. Tos tādā pašā veidā saberž ar sviestu, iegūstot drumstaliņas. Kamēr tiek gatavots pārējais, drumstalas ievieto ledusskapī.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C grādiem. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem lielā bļodā pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa. Pievieno cukuru, cieti, vaniļas cukuru un krējumu. Samaisa. Citā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Baltumus iecilā biezpiena masā.
Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru. Virsū liek 2/3 no drumstalām, tad biezpiena krēmu un pa virsu atlikušās drumstalas. Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes. Kad plātsmaize padzisusi, sagriež gabaliņos. 

Biezpiemaizei izmantota recepte no Evijas bloga.