Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Nav šaubu, ka ēdienam izglītības iestādēs jābūt svaigam, uzturvielām bagātam un veselīgam, taču, vai bērni šo ēdienu uzskatīs arī par pietiekami garšīgu, atkarīgs ne tikai no ēdināšanas uzņēmuma pavāru prasmes, bet arī produktu izvēles un pieejamības iespējām un ēdienu gatavošanas tradīcijām katrā ģimenē.

Pirms neilga laika plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņa, ka lietuviešu uzņēmums „Kretingos maistas” skolēnus Siguldā ēdinājis ar nekvalitatīvām un pārāk mazām pusdienu porcijām. Pārtikas un veterinārais dienests ierosinājis administratīvo lietu, kā arī tiks piemērots sods. Tāpat Pārtikas un veterinārais dienests veicis pārbaudes arī vairākās skolu ēdnīcās.

Kā uzlabot skolēnu pusdienas, lai tās kļūtu veselīgākas, svaigākas, garšīgākas, sabalansētākas. Kā panākt, lai ēdināšanas uzņēmumi izvēlētos vietējo ražotāju produkciju, lai saīsinātu ēdienu un produktu piegādes ceļus? Un kā šajā procesā var iesaistīties vecāki? Ģimenes studijā diskutē Siguldas 1.pamatskolas atbalsta biedrības vadītāja, trīs bērnu mamma Vineta Arnicāne un šīs biedrības pārstāve llze Burtniece, Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilga Zepa un Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģe Ilona Dreimane.