Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Vecvecāku audzēti kartupeļi, sīpoli un ķiploki, vīra nomedīts alnis, veikalā pirkts saldais krējums un pipari, Ģimenes studija vēro, ko četru bērnu mamma Baiba Paleja no šiem produktiem uzmeistaro savu bērnu vienu no mīļākajiem ēdieniem. 

Raidījumā Ģimenes studija Baiba Paleja pirmo reizi uzklausījām, kad runājām par iespēju arī bērniem ar īpašām vajadzībām kārtot valsts noteiktos pārbaudījumus mācību gada nogalē. Jau pēc raidījuma tā veidotājas vienojušās ar Baibu, ka viņai kā četru bērnu mammai noteikti ir arī kas sakāms par ēdienu gatavošanu, jo garšīgu un sātīgi vakariņu sarūpēšana ir viņas ikdiena.

Kad Ģimenes studija viesojas Paleju ģimenes mājā, kopā ar mammu gatavošanas procesā piedalās divas viņas meitas - vecākā meita Līva Paula un jaunāka meita Dana. Tētis bija devies medībās, un abas vidējās meitas Lauma un Lote kopā ar Babītes novada tautas deju kolektīvu “Kaspīne” devušās izbraukumā. 

 

Kartupeļu sacepums

Vajadzēs. 12 kartupeļus, pusi liela sīpola, piparus, 1 kg malto gaļu, 0,5 l saldā krējuma, ķiploki (viens vai vairāki, kā vēlas)

Pagatavošana. Nomizo kartupeļus.

Uz pannas liek taukvielas un malto gaļu. Apbārsta to ar pipariem un maisot cep, lai ir izcepusies un nav vairs sārta. Noņem gaļu un uz pannas apcep arī sasmalcinātu sīpolu.

Ņem cepamo veidni, ietauko un griež smalkās šķēlītēs apmēram pusi no nomizotajiem kartupeļiem. Pārklāj ar samaisītu gaļas un apcepto sīpolu maisījumu un piepilda trauku ar sagrieztiem atlikušajiem kartupeļiem. Pārlej ar saldo krējumu, kurā iemaisīts sasmalcināts ķiploks, uzliek vāku.

Uzkarsē cepeškrāsni, un sacepumu 220 grādos cep apmēram pusotru stundu.