Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Kuldīdzniece uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure pilsētas iedzīvotājiem nesen atklātajā "Virtuves studijā" māca gatavot dažādus ēdienus, šodien Ģimenes studijā varēsit sekot līdzi, kā Kristīnes (attēlā kopā ar dēlu Eduardu un mammu Ingunu) izpildījumā top ķirbju biezzupa ar lēcām, krāsainie salāti un ar rupjmaizi pildīti āboli.

Ķirbju biezzupa ar lēcām

Vajadzēs: olīveļļu cepšanai, 2 sīpolus, 2 burkānus, dažas ķiploka daiviņas, pamatīgu ingvera gabalu, apmēram glāzi sarkano lēcu vai šķelto zirņu, ķirbi, karija pulveri, piparus, zaļumus, buljonu, kausēto sieru, sēkliņas, garneles (ja vēlas).

Kā pagatavot: katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un sīki sagrieztu ingvera sakni (pāris centimetru garu, pirksta resnuma gabalu), pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un lēcas, vēl mazliet apcep. Tad pievieno ūdeni vai buljonu.

Kad kādu laiku ir pavārījies, pievieno kubiņos sagrieztus ķirbjus, tā, lai izveidojas bieza zupa. Pieber kariju, pieliek zaļumus, piparus un citas garšvielas pēc izvēles. Kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē viendabīgā masā, piejauc apmēram pusi paciņas kausētā siera un uzkarsē.

Zupu lej bļodiņā, ieber zaļumus un apgrauzdētas sēkliņas vai garneles.

 

Krāsainie salāti

Vajadzēs: dažādu salātu lapas, saulē kaltētus tomātus eļļā, granātābolu, mocarellas sieru, olīveļļu, balzamiko etiķi, citrona sulu.

Kā pagatavot: uz liela šķīvja izkārto salātu lapiņas, virsū liek granātābola graudus, sagrieztus saulē kaltētus tomātus un sadrupinātu mocarella sieru. Pārlej ar mērci, kas gatavota no olīveļļas, citrona sulas un balzamiko etiķa. Var pievienot apgrauzdētu sēkliņu maisījumu.

 

Ar rupjmaizi pildīti āboli

Vajadzēs: ābolus, rupjmaizi, medu, lazdu riekstus, plombīra saldējumu.

Kā pagatavot: ābolus nomazgā un izgrebj tiem serdes. Pildījumam sajauc sadrupinātu rupjmaizi, sasmalcinātus lazdu riekstus un medu. Liek pildījumu ābolos, cep kamēr ābolu miziņas sāk plīst. Pasniedz ar plombīra saldējumu.