Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Saules un siltuma trūkums latviešus mudinājis par savu dzīvesvietu izvēlēties mūžīgā pavasara salu Tenerifi. Ģimenes studijā saruna par to, kā tur klājas Diānai un Jurijam Kontakevičiem, kuri jau divus gadus dzīvo Tenerifē un tur jau uzcēluši savu māju. Viņi gatavo ēdienu, kura pamatā ir kāda gruzīnu ēdiena recepte, ģimenē šo ēdienu dēvē par čanahi.

 

Čanahi

Sastāvdaļas. 0,5 kg jēra gaļas, 600 g kartupeļu, 0,5 kg tomātu, 300 g paprikas, 4 vai vairāk daiviņas ķiploku, 600 ml visasākā Tako mērce, sāls, pipari, kindza vai pētersīļi.

Pagatavošana. Sagriež visas ēdienam paredzētās sastāvdaļas gabaliņos, pieliek sāli un piparus pēc garšas, pārlej ar Tako mērci un sautē, kamēr gaļa mīksta. Ūdeni nelej, mērce jau nodrošina vajadzīgo šķidruma daudzumu, lai notiktu sautēšanās.

Svarīgākā čanahi sastāvdaļa - ķiploki. Tos vajag patiešām daudz. Kad pasniedz, pārber ar sasmalcinātiem zaļumiem.