Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Klēra Andersona-Safronova dzimusi un augusi Floridā, Amerikā. Edgara Andersona-Safronova dzimtā ir Gulbenes puse. Tagad viņi dzīvo Salacgrīvas novadā - bauda lauku dzīvi, audzina savu dēliņu Ozolu un nodarbojas ar amatniecību. Bet ēdiens, ar kura recepti viņi dalās Ģimenes studijā, „noskatīts” Senegālā.

Par Klēru un Edgaru saka, ka viņi ir cilvēki ar pasaules pieredzi, kas atgriezušies Latvijā un šobrīd nodarbojas ar to, kas pašiem patīk un bauda dzīvi laukos. Edgars taisa sniega kurpes un dažādus mūzikas instrumentus, viņš iepazīstina ar kalimbu un udu bungām. Savukārt Klēra aizraujas ar augu vākšanu un nodarbojas ar paklājiņu aušanu.

 

Maffe (no Senegālas virtuves)

Vajadzēs. 2 sīpolus, vidēja izmēra galviņu ķiploku, 4 vistas šķiņķīšus,  1-2 burkānus, 2 -3 kartupeļus, 2 ēdk. tomātu pastas, zemesriekstus.

Pagatavošana. Sīpolus, ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Uz pannas liek sviestu vai olīveļļu un cep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pārliek cepamā traukā.

Uz pannas apcep vistas gabalus. Cepamā traukā liek arī tos un pārlej ar buljonu vai arī ar ūdeni.

Nomizo un sagriež burkānus un kartupeļus un pievieno arī tos. Pieliek arī tomātu pastu.

Pirms tam cepeškrāsni apgrauzdē zemesriekstus un, kad tie atdzisuši, vairākas reizes izmaļ gaļas mašīnā, līdz veidojas tādas kā desiņas. Apmēram glāzi iegūtās zemesriekstu masas pievieno virumam un vāra, kamēr gaļa un dārzeņi mīksti. Ja vēlas asāku, var pievienot arī čilli.

Šādi sagatavotu zemesriekstu vai arī citu riekstu masu var izmantot mērču biezināšanai. Piedod neatkārtojamu garšu!