Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Dace un Kalvis Miezīši audzina savus divus bērnus – skolnieci Katrīnu un bērnudārznieku Henriju - un gadu veco suņu puiku Korfū, abi kopā strādā, rīkojot kāzas un Ģimenes studijai atklāj savu kopā būšanas recepti, gatavojot figūrai draudzīgu medus torti.

Henrijs aizraujas ar lego un bērnudārzā apmeklē arī keramikas pulciņu. Savukārt 5. klases skolniece Katrīna papildus mācībām Rīgas Katoļu ģimnāzijā ne tikai mācās mūzikas skolā, bet arī kopā ar mammu apmeklē gleznošanas un ģitārspēles nodarbības. Dace arī atklāj, ka mūsdienas kāzu organizēšana ir nopietna nodarbošanās arī Latvijā. Turklāt Daces un Kalvja kāzu aģentūra ir iekļuvusi pasaulē atzītāko kāzu aģentūru sarakstā.  

Galvenais pavārs ģimenē ir Kalvis, bet Daces “firmas ēdiens” ir figūrai draudzīgā medus torte, kas nedaudz atšķiras no tradicionālās un kuru ģimene gatavo tikai svētkos. 


Medus kūka

Sastāvdaļas. 0,5 (100 g) glāze medus, 2 olas, 200 g miltu, 160 g cukura (90 g mīklai + 70 g bezpiedevu jogurtam), pustējkarote ar kaudzi sodas, naža gals sāls, 400 g bezpiedevu jogurta, 10 g paciņa vaniļas cukurs, saldais krējums, ogas noformēšanai.

Pagatavošana. Sakuļ olas ar medu un norādīto daudzumu cukura. Pievieno sāli, sodu un iesijā miltus. Visu sakuļ ne pārāk cietā masā. Pannu apkaisa ar miltiem un klāj plānā kārtiņā mīklu. Liek cepties 180 grādos uz trim minūtēm, skatās, lai tā kļūst zeltaini brūna. Šis mīklas daudzums paredzēts divām lielajām plātīm.

Atdzesētās plāksnes noņem no pannas un pārgriež uz pusēm. No šī mīklas daudzuma sanāk četras kūkas plāksnes. Sadursta tortes plāksnes ar dakšiņu un apslaka ar citronu sulu.

Kamēr citronu sula iesūcas tortes pamatnēs sakuļ bezpiedevu jogurtu ar cukuru un vaniļas cukuru. Jogurta masu smērē starp kūkas kārtām. Pa virsu smērē putukrējumu. Rotā ar ogām. Kūkai jānostāv aptuveni diennakts un tad tā ir baudāma.

Lai izdodas!