Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ģimenes studija viesojas pie atraktīvās Auziņu ģimenes no Rīgas - tēta Jāņa un mammas Ingas, un viņu četriem bērniem Emīla, Oskara, Mārča un Artas. Visa ģimene, kopīgi darbojoties, gatavo maltīti Āzijas gaumē jeb liellopu gaļas WOK ar dārzeņiem, riekstiem un nūdelēm un cep arī pirmo šī pavasara rabarberu kūku.

Auziņu ģimenes piedāvātās receptes

Liellopu gaļas WOK maltīte ar dārzeņiem, riekstiem un nūdelēm

Sastāvdaļas. ~ 800 g liellopu gaļa, Indijas rieksti (paciņa), jaunais kāposts (neliela galviņa), 2 gab. Paprika, puravs, 2 gab. sarkanie sīpoli, sauja cukurzirnīšu, saldētu dārzeņu mikslis (brokoļi, pākšu pupiņas, mini kukurūzas vālītes), olu-kviešu nūdeles, 2 olas, terijaki mērce, saldskābā sojas un sezama mērce.

Pagatavošana. Sagriež dārzeņus. Parastā pannā apcep gaļu, pievieno sīpolu. Liek wok pannā, pakāpeniski pievieno dārzeņus, riekstus, sakultu olu. Ja nepieciešams, pielej ūdeni un pieber nūdeles, iemaisa un ļauj tām uzbriest.

Rabarberu kūka

Sastāvdaļas. 5 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, ~100g sviesta, 1 paciņa sasmalcinātu „Selga” cepumu, pāris rabarberi, 2 ēdamkarotes skāba krējuma.

Pagatavošana. Sagriež un nedaudz iecukuro rabarberus. Sasmalcina cepumus. Saputo 4 olas, piekuļ cukuru, miltus un piemaisa cepumu masu. Lej veidnē, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs un pārliek ar sagatavotajiem rabarberiem, tos iepriekš nokāš (sulu saglabā!). Pārber nedaudz cukuru un kanēli un cep apmēram 40 minūtes 185 grādos. Īsi pirms gatavības pārlej ar glazūru – 1 ola sakulta ar skābo krējumu un no rabarberiem atlikušo sulu.