Vecākiem pašiem vajadzētu vairāk prasīt veselīgus ēdienus – salātus, krāsnī ceptus dārzeņus fritētu vietā. Būs pieprasījums, būs piedāvājums, uzskata Guna Bīlande.

Ir pozitīvas izmaiņas kafejnīcu un restorānu piedāvājumā bērniem, tomēr “junk food” - "frī" kartupeļi, cīsiņi un ketčups bieži vien kļuvis par piedāvājumu bērnu ēdienkartē kafejnīcās.

Uztura speciāliste arī atgādina, ka palielināts svars ir gandrīz 22 % skolēnu, tāpēc pirms likt iepirkumu grozā čipšus, vai restorānā piedāvāt "frī" kartupeļu un nagetus bērniem, vajadzētu padomāt par alternatīvām. 

Kaut arī  aizvien vairāk vecāku cenšas savām atvasēm piedāvāt veselīgu ēdienu, kafejnīcu ēdienkartēs piedāvājumā bērniem dominē rafinēti milti, majonēze, kalorijām bagātie "frī" kartupeļi un citi ne pārāk veselīgi ēdieni. Kāpēc tā un kā to mainīt, spriežam raidījumā Ģimenes studija. Diskutē “Babyroom” pārstāve un mamma Anna Rozīte, sertificēta uztura speciāliste Guna Bīlande un Jelgavas kafejnīcas "Chocolate and Pepper" pārstāve Diāna Alksne.