Ģimenes studija ciemojas pie Polīšu ģimenes – Annas, Rolanda un abu meitām Elzas un Ievas. Sarunā par dzīvi ar aizrautību, par mīlestību pret dzimteni un sevis piepildīšanu, kuru laikā top vienkāršs gruboto, atklājas ģimenes aizrautība ar snovbordu.

Rolands Polītis ir operators, brīnišķīgs tētis un gādīgs vīrs, Anna savukārt ir cilvēks, kuras kaislība ir ziedi un skaisti iekārtota telpa, pilnīgi iespējams, ka Annai ir zaļie pirkstiņi. Anna pati saka, ka viņai ir nevis zaļie pirkstiņi, bet zaļais skatījums uz lietām no dizaina viedokļa. Ikdienā viņa strādā ar telpaugiem un vasarā dekorē kāzas. Rolands smej, viņš gribētu, lai māja ir pilna ar augiem, bet sieva „darbu mājās nenes. Piecgadniece Elza un divgadīgā Ieva iet bērnudārzā, turklāt abas vienā grupiņā un māsas patiesi viena no otras daudz mācās. Viņām patīk klausīties pasakas un zīmēt. Reizēm tētis viņam uzspēlē ģitāru.

Ģimenes aizraušanās ir snovošana, pareizāk būtu teikt, ka ar sniega dēli brauc Anna un Rolands, bet Elza pagājušajā ziemā pirmo reizi laidusies no lielā kalna ar slēpēm. Un pati svarīgākā lieta ir reizi gadā visiem kopā doties uz kalniem „pārlādēt baterijas”. Anna un Rolands ir pārliecināti, ka uz kalniem var un arī vajag braukt kopā ar maziem bērniem. Ir tikai vajadzīgs nedaudz saplānot un ieguvēji būs visi.

Rolandam otrs “bateriju pārlādēšanas” veids ir makšķerēšana. Lai arī zivis bieži nepieķeras, svarīgs ir process. Rīgā ģimene mīt pašā pilsētas centrā, bet katras brīvdienas dodas prom no pilsētās, pie savējiem uz Ainažiem vai Strenčiem.

Pērļu grūbu gruboto

Sastāvdaļas. Olīveļļa cepšanai, 2 sīpoli, sīki sakapāti, 360 g pērļu grūbu, 50 ml sausa baltvīna, 1,8 l dārzeņu buljona, 3 ēdk. svaigā siera, bunte pētersīļu, sakapāti, jūras sāls pēc garšas, svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Šo ēdienu gatavo līdzīgi kā risoto, bet to Polīšu ģimenē sauc par gruboto.

Pagatavošana. Pannā uz vidējas uguns sasilda olīveļļu, apcep sīpolus kopā ar šķipsniņu sāls. Cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet ne brūni.

Pie sīpoliem pieber grūbas, apcep 3 minūtes. Pielej baltvīnu un pagaida, līdz tas iztvaiko. Pielej kausiņu dārzeņu buljona un gaida, līdz tas uzsūcas. Pielej pusi no atlikušā buljona un gaida, līdz tas uzsūcas. Tad pielej visu atlikušo buljonu un vāra grūbas, līdz mīkstas (kad viss buljons uzsūcies). Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz šķidruma.

Grūbām pievieno svaigo sieru un zaļumus. Visu sajauc kopā un pasniedz ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.