Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Rungevicu ģimene no Ventavas gatavo vareņikus ar kartupeļiem un stāsta par ikdienu, dzīvojot nelielā ciemā netālu no Ventspils.

Ņina un Ēriks dzīvo Ventavā, tur arī abiem ir darbs gaļas pārstrādes uzņēmumā. Abi bērni Olafs un Nellija mācās turpat Zūru pamatskolā. Mamma ar bērniem kopā apmeklē jogas nodarbības. Tētis arī pamēģinājis, bet atzīst, ka viņš labāk izvēlas basketbolu. Ikdienā Rungevicu ģimenē gatavo tas no vecākiem, kuram ir no darba brīvā nedēļa. Bērni labprāt iesaistās, kad top kaut kas garšīgs. 

Vareņikus ģimenē parasti gatavo Ņinas mamma, kuras dzimtenē Ukrainā tas ir iecienīts ēdiens. Vecāsmammas taisītie vareņiki garšo visiem. Šo recepti Ņina ar bērniem noskatījusi pavārgrāmatā, vispirms pārbaudījusi un tagad var piedāvāt citiem.

 

Vareņiki ar kartupeļiem Rungevicu ģimenes versijā

Vajadzēs. 4 lielus kartupeļus, 0,5 kg miltus 1/2 glāzi kartupeļu miltus, 1 olu, 1/2 glāzi piena, 180 – 200 g sviesta, škipsniņa sāls.

Pagatavošana. Nomizo un katliņā liek vārīties kartupeļus.

Tad ķeras pie mīklas gatavošanas. Miltus samīca, pievienojot olu, pienu un sāli. Mīca, kamēr nelīp pie rokām un to var viegli izveltnēt.

Izvārītos kartupeļus nokāš un uzreiz katliņa pievieno sviestu, šķipsniņu sāls un kārtīgi sastampā.

Izveltnētajā mīklā ar glāzi spiež aplīšus, pilda kartupeļu masu un gatavo tādus kā pelmeņus. Liek vārošā ūdenī un kad paceļas virspusē, pavāra vēl pāris minūtes. Tad gatavi.

Labi garšo ar krējumu un zaļumiem. Rungevicu ģimene piedāvā ēst kopā ar gaļas mērci - to gatavojot uz pannas sacep žāvētu gaļu kopā ar sīpoliem.