Cepot biezpiena kūku, mūzikas skolotāja Rūta Kanteruka dalās arī pārdomās par bērnu skološanu.

Ģimenes studija viesojas pie Rīgas starptautiskās skolas mūzikas skolotājas Rūtas Kanterukas. Viņas un vīra Sergeja ģimenē aug četri bērni - Kate, Karlīna, Krišjānis un Jānis Edvards. Šobrīd Rūta Kanteruka dzīvo mājās, jo mazākajai meitiņai Katei nesen ir apritējis gadiņš, Karlīna un Krišjānis ir skolēni, bet lielais brālis jau studē Aizsardzības akadēmijā.

Rūta Kanteruka darbojas arī Mūzikas skolotāju asociācijā un šobrīd iesaistījusies vērienīgas mūzikas skolotājiem paredzētā konferences organizēšanā, kas paredzēta 2018. gada pavasarī. Par savu darbu viņa bilst, ka skolā grib nevis mācīt mūziku, bet strādāt tā, lai bērniem patīk mūzika. Skolotājam jābūt gatavam darīt to, ko prasa no bērniem. Nevar prasīt bērniem uzstāties, ja skolotājs pats nav gatavs kāpt uz skatuves, nevar prasīt skolēniem spēlēt ģitāru, ja pats to nemāk.

 

Biezpienkūka

Istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu (nepieciešami 250 g)  sakuļ ar pusglāzi cukura. Maisa, kamēr tas izkusis. Pievieno 1 olu un vēl otras olas dzeltenumu. Tad pieliek arī 3 glāzes miltu un 1 tējkaroti cepamā pulvera.  Kārtīgi samīca. Liek cepamā traukā un raugās, lai mīklas kārta nebūtu pārāk bieza. Ja mīklas par daudz, var to izveltnēt un vēlāk pagatavot smilšu mīklas cepumus.

Kad mīkla vienmērīgi ieklāta formā, to pārber ar saldētām ogām, kādas nu katram ledusskapī saglabājušās.

Ņem 1 kg biezpiena, pievieno 2 olas un atlikušo olas baltumu, pusglāzi cukura un vaniļas cukuru, kārtīgi izmaisa. Tad pierīvē apelsīna miziņu un pievieno apmēram pusglāzi miltu, 2 ēdamkarotes skābā krējuma un rozīnes. Biezpiena masu liek veidnē uz smilšu mīklas un ogām.

Pārkaisa ar kanēli. Cep 190 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes.