Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Maija Kāle un Jūnijs (precīzāk Junass) Filali audzina divas meitas, kuras iepazīst gan latviešu, gan marokāņu dzīvesveidu un tradīcijas. Tomēr ģimenes virtuvē dominē marokāņu ēdieni un Jūnijs stāsta un rāda, kā pagatavot teļa gaļu ar rozīnēm.

Jūnija Filali gatavotā teļa gaļa marokāņu gaumē

Vajadzēs: 2 kg kvalitatīvas teļa vai jēra gaļas, 4 sīpolus, 1 ķiploku, 500 g rozīnes, buntīti pētersīļu, eļļu, sāli, piparus, kanēli, saldo papriku, garšvielu maisījumu gaļai, ingveru, rīvētu muskatriekstu, safrānu un vēl citas garšvielas pēc garšas.

Pagatavošana. Gaļu sagriež nelielos gabalos. Katlā sakarsē eļļu, tajā liek gaļu un pievieno sagrieztu ķiploku, sāli, piparus un sautē, gaļai pievienojot arī nedaudz vāroša ūdens. Kad gaļa jau gandrīz mīksta, tai piegriež divus sīpolus, pieliek sagrieztus pētersīļus. Turpina sautēšanu, laiku pa laikam apmaisot. Tad pievieno garšvielas, atkal pielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un atstāj.

Lai pagatavotu mērci, otrā katlā ielej eļļu. Kad tā sakarst, ieliek atlikušos sīpolus, var pievienot safrānu. Cep, kamēr sīpols paliek zeltaini dzeltens. Tad pievieno izmērcētas rozīnes, visu samaisa. Pievieno tējkaroti kanēļa un tējkaroti cukura. Apcep. Pievieno nedaudz ūdens, katla saturu visu laiku maisa. Pēc apmēram piecām minūtēm mērce gatava. Kad gaļa mīksta, tai pievieno atsevišķā katlā sagatavoto mērci, kādas divas, trīs minūtes pasautē, bet vairs nemaisa. Ēd ar kartupeļiem vai maizi un salātiem.