Dailes teātra aktieri Daini Grūbi draugi savulaik sauca par Pelmeni, jo viņš gatavojis pelmeņus daudz un dažādos veidos. Šoreiz Dainis gatavo kaņepju proteīna superkokteili, bet Daiņa sieva Marija atklāj, ar ko lutina vīru vakaros pēc izrādēm. Turpat virtuvē rosās arī abu meitas Reina un Maija, kā arī franču buldogs Boriss, kurš izrādās ir prasa visvairāk uzmanības un ir ģimenes loceklis, kurš jāpieskata visvairāk.

Reina ir bērnudārzniece, bērnudārzā viņa zīmē, līmē, spēlējas un dejo. Mājās viņa spēlējas ar māsiņu. Bet ar māsu nākas arī reizēm pastrīdēties. Māsai Maijai ir trīs gadi. Mamma Marija šobrīd audzina divas meitas un mācās Starptautiskajā kosmetoloģijas koledžā. Marija ir arī galvenais pavārs ģimenē, Dainis bilst, ka viņam gatavot nav laika un arī nepatīk. Taču viņa ziņā ir veselīgais kokteilis, kura viena no sastāvdaļām ir kaņepju proteīns, ko pats ar kolēģi teātrī Ivaru Auziņu arī gatavo un tirgo. Starp citu šajā ģimenē kaņepju eļļu lieto zivju eļļas vietā.

 

Tomātu zupa. Marijas versija

Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež palielos gabalos. Liek katlā un vāra kādas 15 minūtes. Pa to laiku sviestā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini. Tos pievieno  savārītajiem tomātiem, pieliek sāli un piparus. Var arī mazliet cukuru, ja tomāti šķiet paskābi. Pievieno kausēto sieru "Dzintars". Un visu sablendē.

Liek atpakaļ uz uguns un ļauj, lai uzmet burbuli.

Paralēli zupas gatavošanai, sagatavo baltmaizes grauzdiņus. Marija apsmērē baltmaizes šķēles no abām pusēm ar sviestu un cep cepeškrāsnī veselas šķēles. Tad pasniedz katram ēdājam pie zupas pa maizes riecienam.

Zupu šķīvī dekorē ar drupinātu Dor blue sieru, sakapātiem pētersīļiem un lobītām kaņepju sēklām.

Bauda nesteidzoties un izgaršojot īsto tomātu garšu!

 

Kaņepju proteīna kokteilis

.Blendējamā traukā lej glāzi piena, pievieno ēdamkaroti kaņepju proteīna un pievieno augļus un ogas pēc patikas. Šoreiz Dainis Grūbe viņš gatavo kokteili no mellenēm, āboliem un banāniem. Sablendē un bauda.

Ātrā zviedru ābolkūka

Recepte, kuru Marija aizguvusi no Lindas virtuves.

Ātri un vienkārši (visas sastāvdaļas sajaucot vienā bļodā) pagatavojama ābolkūka. Parastās izejvielas, kas parasti atrodas ikvienā ledusskapī. Vienīgi sviestu vajadzētu laicīgi izņemt, lai tas paspēj kļūt mīkstāks (ja šo procesu vēlas paātrināt, sviestu vajag sagriezt gabaliņos). Nevajag uztraukties, ja pēc visu sastāvdaļu pievienošanas izskatās, ka ābolu par daudz – mīkla pacelsies un proporcija izlabosies! Kūka rezultātā sanāk gaisīga un ļoti aromātiska.

Sastāvdaļas. 125 g sviesta istabas temperatūrā, 125 g cukura, 2 olas, 150 g miltu,1,5 tējk. cepamā pulvera, šķipsniņa sāls, 2 ēdk. piena, 3 āboli

Aboliem: 2 ēdk. cukura + 1,5 ēdk. malta kanēļa.

Gatavošana: Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Bļodā kopā saputo sviestu un cukuru. Pa vienai ieputo olas. Pieber (labāk – iesijā) miltus, cepamo pulveri un sāli. Beigās iemaisa pienu un puto ātrajā režīmā vēl pāris minūtes.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Sajauc ar cukuru un kanēli.

Pirmais variants: visus ābolus iemaisa mīklā. Otrais variants: pusi no āboliem iemaisa mīklā, otru pusi pārber mīklai, kad tā ielieta formā, gabaliņus viegli iespiežot mīklā.

Apaļo kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu (var arī iesmērēt ar sviestu un iekaisīt rīvmaizi). Cep 30 minūtes vai kamēr kūka vidū izcepusies. Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.