Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Nevienam vairs nav jāpierāda, ka vīrieši var būt lieliski virtuves pavēlnieki. Ģimenes studijā šefpavārs Nauris Galejs saviem mīļajiem gatavo spageti ar brieža gaļas Boloņas mērci un cep biezās pankūkas, kuras papildina paša gatavots pīlādžu sīrups.

Naura ģimene dzīvo Salaspilī. Naura un viņa sievas Laines Timmas ģimenē aug dvīņi Katalina un Gabriels.

Pirms izmēģināt Naura Galeja ieteiktās receptes, piedāvājam vēl dažas mūsu klausītāju atziņas par lieliskiem tētiem.

 

Naura Galeja piedāvātas receptes

Spageti ar no brieža gaļas gatavotu Boloņas mērci

Samaļ brieža gaļu.

Uz pannas uzlej eļļu, pannu uzsilda, tad apcep smalkos gabaliņos sagrieztu žāvētu speķi, smalki sagrieztus sīpolu un burkānu. Pievieno sāli un cukuru- sāls izvelk sulu ār , cukurs to karamelizē. Kad sīpoli un burkāni apcepušies, pievieno arī šķēlītēs sagrieztu ķiploku. Nedaudz apcep. Tad liek samalto gaļu un sautē apmēram 30-40 minūtes. Kad gaļa izcepusies, pievieno sagrieztus tomātus un nedaudz vārīta ūdens (ja nepieciešams) un vēl pasautē.

Katlā uzvāra ūdeni, pieber nedaudz sāls un liek spageti. Makaroni gatavi, kad ir mīksti, bet pārlaužot saskatāms neliels balts punktiņš. Nolej ūdeni un kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, lai makaroni pārtrauktu gatavoties.

Gatavos makaronus liek mērcē, 1-2 minūtes apcep un ēdiens gatavs.

Liek uz šķīvja, pārrīvē cieto sieru un „rotā” ar bazilika lapiņām. 

 

Biezās pankūkas

Vajadzēs. 3 olas; 4 ēdamkarotes cukura; 300 g miltu; 1 paciņu cepamā pulvera; pienu (pēc vajadzības); 70-80 g sviesta.

Sakuļ olas ar cukuru, tad arī ar miltiem. Pielej nedaudz piena, lai vieglāk samaisīt un pievieno cepamo pulveri, lai mīkla iznāk „čaganāka”. Tad vēl pielej pienu līdz vēlamajai konsistencei un iemaisa arī izkausētu sviestu. Tas ļaus cepot samazināt eļļas daudzumu uz pannas vai nelietot to vispār.

Cep, kamēr brūnas.

 

Pīlādžu sīrups

Vajadzēs. 600 g pīlādžu ogas; 600 g cukura ; ½ l ūdens .

Uzvāra ūdeni, pievieno ogas, nedaudz pavāra, noputo, nolej ūdeni un ogas izberž caur sietiņu. Pielej puslitru ūdens, pieber cukuru un uz lēnas uguns savāra. Ja patīk sīrups ar spēcīgu garšu, var lietot. Ja vēlas maigāku sīrupu, tad vāra jaunu sīrupu (ūdens un cukura attiecības 1:1). Ļauj vārīties, kamēr zaudē apmēram trešdaļu tilpuma. Tad pieliek iepriekš jau savārīto pīlādžu sīrupu.

Lieto kā piedevu pie pankūkām, kā mērci augļiem vai citā veidā.