Zīmola "Zelta Zaptes" radītāja Ilze Saltā izdomā aizvien jaunus variantus, kā ogas var pārtapt ievārījumā. Kādu ievārījumu Ilze vārīs Ģimenes studijai klātesot?

Ogu ievārījums, kas labi sader ar saldējumu

Ņem vienādu daudzumu avenes, kazenes, ķiršus. Ņem cukuru 800 gramus uz kilogramu. Liek katlā ogas un cukuru un vāra. Vispirms vēlams ogas kārtīgi samaisīt ar cukuru, lai izdalās sula. Tad sāk karsēt uz mazākas uguns, un, kad sula no ogām atdalījusies, tad karstumu var palielināt. Kad uzvārās, apmaisa, tad ļauj uzvārīties vēlreiz. Noputo. Samazina liesmu un vāra līdz zapte vairs „netrako” pa katlu, neburbuļo un kļūst mierīga, bet apmaisot turpina vārīties. Jāvāra līdz ievārījuma  krāsai parādās tāds kā spīdums - tad  ievārījums ir gatavs.

Kamēr ievārījums vārās, sasmalcina mandeles (uz 3 kg masas būs vajadzīga 150 grami mandeles), un sasmalcinātās mandeles pievieno gatavajam ievārījumam. Ļauj uzvārīties. Tad noslēdz karstumu un pievieno gabaliņos salauztu šokolādi. Apmaisa. Lej izkarsētās burkās, aizvāko un ēd, kad garšas savilkušās - līdz šim brīdim jāgaida vismaz divas nedēļas. Vislabāk garšo ar saldējumu.