Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Vāru, vāru pelei putru, pieci milti katlā, skaitāmpantiņš, kuru zina katrs latvietis, bet cik bieži mēs ēdam putras, cik tās ir vērtīgas un kā panākt, ka putru ceļam godā katru rītu? Par putrām putrojamies Ģimenes studijā Starptautiskajā putras dienā.

Jā, šodien, 10. oktobrī, ir Starptautiskā putras diena, un putras der visiem: lieliem un maziem, tieviem un dūšīgiem, sievietēm un vīriešiem... Par putras labajām īpašībām un dažādu putru pagatavošanas receptēm sarunājas bērnudārza "Priedīte" audzinātāja Līga Krūmiņa, uztura speciāliste Lizete Puga, Putras programmas koordinators Ansis Krūmiņš un Rīgas 6.vidusskolas skolotāja Annija Horste.

Šefpavārs Māris Astičs atklāj, ka putras kļūst arvien populārākas arī restorānos.

Saldās putras pagatavošanai viņš iesaka, jau domājot par tuvojošos Ziemassvētku laiku, putrai garšas dažādībai pievienot krustnagliņas, kanēli, anīsu, apelsīnu mizu.

Graudiem, kas būs putrā, nav nozīmes, ņem kuri labāk garšo, uzskata Astičs. Visas minētas garšvielas var pievienot putrai jau vārīšanas procesā. Īsi pirms putra gatava, var iemaisīt karoti krēmsiera putrā, ja tā būs saldā putra, var pievienot ābolu biezeni, var arī nedaudz medu, arī kaltētās ogas. Tas padarīs putru bagātāku, interesantāku un sātīgāku.

Sāļā putrā var likt visu, kas garšo. Arvien populārākas arī restorānos kļūs bukstiņputra ar kartupeļiem un gaļiņu. Astičs atzīst, ka pašam labāk patīk putra ar sēnēm. Tāpat kā saldai putrai, arī vārot sāļo, liek klāt krēmsieru, tad apceptas sēnes, garšaugus, nedaudz citronu sulu, sojas mērci, beigās zaļumus un sieru, kas visu saturēs kopā.