Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ilze un Uldis Mori nolēma, ka viņu mazā Māra neaugs Rīgā, un jaunā ģimene pārcēlās uz Liepāju. Viņiem rūp vide, abi piedalās ekspedīcijās "Mana jūra", sadzīvo ar trīssimt sliekām mazā dzīvoklīti pilsētas centrā. Sarunas ar Moru ģimeni rit virtuvē, gatavojot veģetāro lazanju un pilngraudu pankūkas. Ilze atklāj, ka ģimenei patīk itāliešu virtuve, pati viņa ir veģetāriete, tāpēc izvēlēts gatavot veģetāro lazanju, jo mājās gaļas ēdienus ģimene negatavo. Tas gan nenozīmē, ka pārējie ģimenes locekļi ir veģetārieši. Šajā reizē top Ilzes ēdieni, tāpēc gatavo viņa un Uldis asistē, bet zupas un pastas ir vīra ziņā.

 

Moru ģimenes piedāvātās receptes

Veģetārā lazanja

Sastāvdaļas. baklažāns, ķiploks, kaltēti tomāti, pētersīļi, baziliks, smalcināti tomāti, fetas siers, Krievijas vai Holandes siers, lazanjas plāksnes.

Pagatavošana. Sagriež baklažānu kubiciņos, notur kādu stundu sālsūdenī, lai noņem sīvumu.

Apcep baklažānu, pievieno kaltētos tomātus, ķiploku un zaļumus. Kad baklažāni apcepušies, tiem pievieno tomātu pastu vai tomātus (bez mizas).

Izmērcē lazanjas plāksnes siltā ūdenī. Kārto stikla cepamtraukā kārtās - plāksnes, mērce, plāksnes, fetas siers, mērce, plāksne, pārrīvē sieru.

Šauj krāsnī uz 200 grādiem, cep aptuveni pusstundu, bet principā, skatās, kad gatava.

 

Pankūkas

Sastāvdaļas. Olas, cukurs, kanēlis, piens, kviešu bīdelētie milti, rudzu rupjie milti.

Pagatavošana. Sakuļ olas, pievieno cukuru un kanēli.

Vispirms pievieno kviešu miltus, tad pielej pienu, viendabīgai masai pievieno rudzu miltus un beigās pagatavo vajadzīgo plāno pankūku konsistenci un cep.

Pasniedz ar ievārījumu vai medu, īsāk sakot, ar ko sirds kāro.