Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


"Modes lieta pasaulē – pēc iespējas vairāk ēst veģetārus un vieglus ēdienus," atklāj šefpavārs Māris Jansons raidījumā Ģimenes studija. "Bet, kad nedēļas nogalē izvēlies steiku vai zandartu, tas ir labs un kvalitatīvs. Mums ir pārāk liels cūkas un vistas gaļas patēriņš ikdienas uzturā."

Šim ieteikumam piekrīt arī pārējie studijas viesi, atzīstot, ka uzturā ir vajadzīga kvalitatīva gaļa, ne gaļas izstrādājumi.

Noslēgušās divas kampaņas, kas mudināja domāt par veselīgu uzturu bērnudārzos un skolās. Starptautiskā šefpavāru dienā pirmsskolās izglītības iestādēs un skolās visā pasaulē slaveni vietējie šefpavāri iepazīstināja bērnus ar veselīga ēdiena gatavošanas procesu un rādīja, ka ēst gatavošana var būt ļoti aizraujoša, bet augļu un dārzeņu lietošana uzturā ir ne tikai garšīgs process, bet tas ir arī vērtīgi. Kādi ir secinājumi pēc Šefpavāru nedēļas?

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra organizētajā kampaņā " Mīli savu sirdi" 100 skolās sirds veselībai un uzturam veltītajos pasākumos piedalījās vairāki speciālisti. Kampaņas rīkotāji šogad īpašu uzmanību vērš uz ēsanas paradumu ietekmi uz sirds veselību un grib uzrunāt tieši bērnu un pusaudžu auditoriju.

Ģimenes studijā pieredzē dalās abu veselīgam uzturam veltīto kampaņu rīkotāji un dalībnieki: uztura speciāliste, uzturmācības skolotāja Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā Katrīna Spuleniece-Aišpure, kardiologs, Latvijas Universitātes Kardioloģijas zinātniskā institūta vadošais pētnieks Vilnis Dzērve-Tāluts, šefpavārs, Restoranu Servisa Skolas īpašnieks Māris Astičs un restorāna „Bibliotēka nr.1" šefpavārs Māris Jansons.