Virtuvē rosās mamma un jaunākais dēls, top lazanja un plānās pankūkas. Tā notiek tad, kad Ģimenes studija ciemojos Saulīšu ģimenē, kurā aug futbolisti un topošais konditors. Par skriešanu un iešanu un kā trīs nedēļās kājām pieveiktie 240 kilometri ļauj iepazīt vienam otru, saruna raidījumā.

Virtuvē rosās mamma Ineta un jaunākais dēls Bruno. Vecākais dēls Helmuts ir futbolists un raidījuma ieraksta dienā viņam ir spēle, un tētis Raimonds ir devies dēlam līdzi.

 

 

Pankūkas Bruno gaumē

Sastāvdaļas. 3 olas, cukurs pēc gribēšanas, sāls šķipsniņa, milti, ūdens.

Sagatavo plāno pankūku mīklu. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, miltus. Izmaisa, lai nav kunkuļu un pielej ūdeni. Atkārto visu, līdz gatava plāno pankūku mīkla. Beigās pielej šļuku eļļas. Cep uz viegli ietaukotas pannas.

Bruno pankūkas ēd ar kļavu sīrupu.

 

Lazanja Saulīšu ģimenes gaumē

Apcep vienu sīpolu, pievieno kilogramu malto gaļu (cūkgaļas un liellopu), pievieno 500 ml tomātu mērces un raudeni (oregano). Sutina aptuveni 20 minūtes.

Gatavo siera mērci. 50 g sviesta izkausē katliņā, pievieno ēdamkaroti miltu. Tos mazliet apbrūnina, pielej pienu (aptuveni puslitru) un pieber 200 g rīvēta siera. Kad siers izkusis, pievieno garšvielas – baziliku.

Izmērcē karstā ūdens peldē lazanjas plāksnes. Liek cepamtraukā vispirms gaļas mērci, tad lazanjas plāksnes, siera mērci, gaļu un atkal plāksnes. Noslēdzošā kārtā liek lazanjas plākses, pārlej ar siera mērci. Pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep 40 minūtes. Kad lazanja gatava, uzber rīvētu sieru, ļauj lazanjai atpūsties un pēc brīža bauda.

Klāt pie lazanjas Saulīšu ģimenē Ineta pasniedz grieķu salātus.