Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Zvejnieku ģimene - tie ir vecāki Una un Ģirts un viņu divas nu jau pieaugušās meitas Dārta un Laura. Una ir šefpavāre ar darba pieredzi Lielbritānijā un Norvēģijā. Un Una zina noslēpumus, kā sagatavoties svētkiem bez stresa. Lai Ziemassvētkos saimniece nebūtu piekususi, viņa mielastu sāk gatavot jau nedēļu iepriekš! Tā to dara arī Zvejnieku ģimenē. Turklāt Unas lieliskākais sakāmais virtuvē ir: “Tas ir tik vienkārši!”

Kopā ar Unu šoreiz virtuvē un Ģimenes studijā ziemassvētkiem gatavojas viņas vīrs Ģirts un meita Laura.

Pildīta līdaka

Sastāvdaļas. Vesela 1,5 kg smaga līdaka, iztīra, 2 sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 2 burkāni, 2 olas, 50 gr saldā krējuma, pētersīļi, sāls, pipari, timiāns, citronpipari, kardamons.

Pagatavošana. Novelk zivij ādu: pie galvas iegriež un novelk ādu līdz astei, cenošoties nesaplēst. Nogriež gaļaino daļu. Atkaulo: gar  lielo asaku iegriežot muguras daļā un novelk zivs mīkstumu nost. Samaļ. Asaku atdod kaķim vai vāra zivs buljonu.

Līdakas gaļai klāt piemaļ, divus sīpolus, trīs daiviņas ķiploka un divus burkānus.

Samalto masu samaisa ar kapātiem pētersīļiem, sāli, pipariem, timiānu, citronpipariem, kardamonu. Pievieno vēl arī divas olas un 50 gramus saldā krējuma, visu samaisa. Pilda zivs ādā, pieliek klāt galvu un zivi ietin cepampapīrā, pēc tam folijā. Liek cepeškrāsnī cepties uz 50 minūtēm 180 grādos. Pasniedz siltu vai ēd aukstu.

Zirņu plācenīši

Sastāvdaļas. Vārīti pelēkie zirņi, vārīti kartupeļi, žŽāvēta gaļa, sīpoli, 2 olas, sāls, pipari, rozmarīns, timiāns.

Samaļ zirņus un kartupeļus. Sīpolu un žāvēto gaļu apcep. Visu sajauc kopā, pieliek garšvielas un olas, samīca.

Cep olīveļļā, no abām pusēm brūnus.

Pasniedz ar skāba krējuma mērci. To pagatavo krējumam klāt pievienojot sev vēlamās garšvielas - visu, ko sirds kāro. Var piespiest citrona sulu.

Šokolādes fondants

Sastāvdaļas. 150 gr cukura, 150 gr sviesta, 150 gr tumšās šokolādes, 150 gr miltu, 4 olas.

Pagatavošana. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Olas sakuļ ar cukuru un iecilā miltus. Pievieno atdzesētu kausēto šokolādi. Liek traukos un cep 8 minūtes 180 grādos.

Apkārt jābut cietam, vidū šķidram. Pasniedz ar pašgatavotu saldējumu.

Saldējums

Saldējuma gatavošana traukā ielej viegli saputotu saldo krējumu ar cukuru. Ievieto saldējuma pagatavošans traukā un darbina, sāk saldējuma gatavošanu.

Kad sāk sabiezēt, pielej klāt garšvielu pienu. To pagatavo vārītā pienā izmērcējot karstvīna garšvielas. Pienu nokāš un pievieno gandrīz gatavam saldējumam.