Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Arhitekts Andris Vītols reizi gadā uz ugunskura vāra zivju zupu. Tā ir zupa, ko ēdot salīp mute un ko ēd pat tie, kam negaršo zivis. Gatavošanā piedalās Ģimenes studija, bet asistē Andra sieva Inita un deviņgadīgā Rūta. Nenokavē un uzzini, kāpēc zivju zupai klāt jāliek sēnes.

Vītolu ģimenes zivju zupa

To vāra uz ugunskura. Nepieciešamas dažādas zivis. Ja izvēlas taupīgo versiju, tad var arī nopirkt tikai zivju galvas.

Vajadzēs: 2 asarus, 1 līni, 1 plaudi, 1 kg raudas, 2 līņu galvas, 2 karpu galvas, 1 zandarta galvu, 2 lašu galvas, zandarta fielju, garneles. Vēl 25 lokus, kartupeļus, burkānus, sēnes, sāli, piparus, lauru lapas.

Katlā liek lokus un zivis bez žaunām, jo žaunas dod rūgtumu. (Buljonam izmanto surogātzivis). Uzlej aukstu ūdeni un vāra lēnām, lai dikti neburbuļo. Tāpēc ik pa brīdim pielej klāt vēl aukstu ūdeni. Vāra pēc sajūtām, kad galvas sāk jukt ārā, tad caur marli izkāš buljonu. Biezumus izmanto pēc savām vēlmēm.

Buljonu liek atpakaļ uz uguns un liek klāt burkānus, kartupeļus. Kad burkāni pusmīksti, tad pieliek zandarta filejas gabaliņus un sēnes. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli. Pašās beigās pieliek garneles. Dekorē ar maurlokiem.