Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Vieni to sauc par nākotnes pārtiku, citi par ļaunuma iemiesojumu - tik pretrunīgi vērtēta ir no proteīnaugiem visvairāk audzētā soja. Cik daudz patiesības abos apgalvojumos un vai soja, ko jau tagad plaši izmanto gan pārtikā, gan lopbarībā, būs nākotnē mūsu ikdiena, skaidrojam raidījumā Kā labāk dzīvot kopā ar veģetārās pavārmākslas speciālisti Ditu Lasi un uztura speciālisti Evu Kataju.

No sojas nevajag uztaisīt ne brīnuproduktu, ne bubuli, vajag ievērot mēru, par soju bist Dita Lase. Eva Kataja norāda, ja cilvēki nevēlas, viņiem nav jāēd soja.

Ja produktam izmantotā soja ir ģenētiski modificēta, tam ir jābūt norādītam uz iepakojuma. Eva Kataja neiesaka izvēlēties sojas eļļu, jo tajā ir daudz omega 6 taukskābju un ir arī garšīgākas un labās eļļas, Dita Lase piebilst, ka ir arī no sojas iespējams pagatavot daudz garšīgākus produktus par eļļu.

Pa tālruni sazināmies ar Tirzas pagasta bioloģiskās zemnieku saimniecības "Avotiņi" saimnieci Ligitu Zvirbuli, kura savā saimniecībā audzē sojas pupas.