Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Padoms grilēšanās sezonā: labākā marināde puse uz pusi – kilograms gaļas un kilograms sīpolu!

Kā veselīgi pagatavot grilētu ēdienu un kad grilēti produkti var būt arī kaitīgi mūsu veselībai, un kādas ir alternatīvas grilētiem ēdieniem dārza viesībās, jautājam speciālistiem raidījumā Kā labāk dzīvot, neaizmirstot arī jautājumus par drošību, gatavojot ēdienu dārzā uz grila. Raidījuma viesi: veselības centra "Vivendi" uztura speciāliste Eva Kataja, portāla Veselam.lv redaktore Linda Rozenbaha un šefpavārs Māris Astičs.

Māris Astičs iesaka: gaļas marinādei nevajag likt klāt karameli veidojošos produktus, piemēram, medu, tad apdegs.

Medījuma gaļa šaslikam neder, bet jebkuru gaļu, gatavojot uz grila, nevajadzētu pārcept. uz viena iesma nevajadzētu likt pamīšus dārzeņus un gaļu. Dārzeņi izcepas daudz ātrāk un kamēr gaļa nāks gatava, tie apdegs. Dārzeņus jāgrilē atsevišķi.

Grilēšana nav tikai ēšana! Tas ir vesels pasākums, piemēram kopā ar bērniem.