Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Pusdienas līdzņemšanai nav obligāti jāgatavo atsevišķi. Kristas Baumanes pieredze - vakariņas pagatavo lielākā apjomā un pārpalikumu nākamā dienā ņem līdzi uz darbu.

Viņa līdzņemšanai iesaka “stiprinātos salātus” - zaļumi, kuriem pievienotas, piemēram, lēcas, kvinoja, pupas. Tos var viegli ēst aukstu istabas temperatūrā. Labi garšo.

Protams, līdzi uz darbu var ņemt uz sviestmaizes. Viegli pagatavojamas un sāta sajūtu dos maizīte no pilngraudu miltiem, var ieliekt salātlapiņu, sieru, iepriekš pagatavotu vistas fileju. Var pievienot kukurūzu, zirnīšus, arī pupas, - tā par līdzņemamām sviestmaizēm bilst Alise Kindzule. Viņa arī iesaka pie šāda pašu gatavota burgera piedzert raudzētos piena produktus - kefīru, bezpiedevu jogurtu. Iespēju daudz, ir jāgrib un jāspēj izdomāt.

Taupām naudu un veselību - ēdam darbā līdzpaņemtas pusdienas. Raidījumā Kā labāk dzīvot diskutējam, kā to vislabāk realizēt: ko likt pusdienu kārbiņā, ejot uz darbu; kur ieturēt savas līdzpaņemtās pusdienas – turpat pie darba galda vai kādā citā telpā, varbūt vasarā labāk ir doties uz parku. Bet, vai tas ir pieklājīgi, ēst parkā uz soliņa. Par to, ko likt pusdienu kārbiņā, diskutē uztura speciāliste, "Lido" Uztura skolas vadītāja Alise Kindzule un veselīgas ēšanas entuziaste, kulinārijas blogere Krista Baumane.

Runājot par uzkodām, ko paņemt līdzi uz darbu, vai arī kādā izbraucienā, Baumane iesaka augļus - ābolus, banānus, vai maizes krekerus, kuru sastāvā ir tikai pilngraudu milti un ūdens, savukārt Kindzule iesaka pašgatavotus musli batoniņus. Tos gatavo uz pilngraudu auzu pārslu bāzes ar riekstiem, sēklām, žāvētiem augļiem. Ātri un viegli.

Viens no vienkāršākajiem veidiem: sasmalcināt riekstus un sēklas, samaisīt ar zemesriekstu sviestu, medu, vēl saspaidīt dateles. Visu samaisīt un saspaidīt, sadalīt nelielās porcijas un ielikt uz kādu laiku ledusskapī. Burvīga uzkoda, kas dod milzīgu enerģiju.

Mūsu vēlme ēst veselīgi dienā ar katru stundu samazinās par 1,7 procentiem! Ja pārtiku, ko apēdam vakarā, sadalītu vienādās daļās uz visu dienu, mēs būtu veselīgāki un slaidāki.

Ja paēd kārtīgas brokastis, roka nestiepsies pēc našķiem laikā līdz nākamai ēdienreizei.