Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Arvien pieaug pieprasījums pēc dažāda veida bioloģiskās pārtikas. Izņēmums nav arī olas. Sevišķi pieaug pieprasījums pēc olām, kas iegūtas mazās saimniecībās. Raidījumā Kā labāk dzīvot cenšamies tikt skaidrībā, vai “lauku olas” ir arī bioloģiskās olas un, ja tās nav vienā groziņā liekamas, kādas ir atšķirības. Par to, cik viegli vai grūti Latvijā ir sarūpēt bioloģiskās olas – vispirms izaudzēt un tad – nopirkt, saruna ar zemnieku saimniecības “Zalkši” saimnieci Gintu Šķetri un zemnieku saimniecības "Arāji" saimnieci Ingu Fricleju. Runājot par Gintu, jāpiebilst, ka vēl salīdzinoši nesen viņa strādāja Latvijas Radio, nodarbojās ar pētniecisko žurnālistiku, tagad viņa audzē bioloģiskās olas. Tā vienkārši: izdomāju, aizgāju un daru kaut ko pilnīgi citu.
Bioloģiskās olas – tas nozīmē, ka tās ir tīras, tās ražojot nedrīkst lietot barību, ko izmanto lielražotāji, jo tās sastāvā liela daļa ir ģenētiski modificēti organismi.
Normāla vista dēj olu dienā. Piebarojot un stimulējot var panākt vairāk - līdz trīs olām.
Klausītājs iesaka dod vistām arī ziedputekšņus. Tad dzeltenums ir dzeltenāks, tāpat kā dodot burkānu izspiedas.
Divi dzeltenumi olā ir vairāk defekts, bet tā gadās. Ēdājam par to nav jāuztraucas!
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X