Rīgā sākas līdz šim nepieredzēta aktivitāte -  “Gastronomiskais kino festivāls”. Tas norisināsies līdz pat svētdienai - 26. martam. Festivāla norises vieta kinoteātra „Splendid Palace” vīna telpa „Tinto” un „Cafe Film Noir” piedāvā ik dienu divas filmas un diskusijas par ēdienu un tā pasniegšanu -  sešos un deviņos vakarā. Gastronomiskais filmu festivāls notiek laikā, kad franču valodā runājošie ļaudis no visas pasaules apvienojas frankofonijas aktivitātēs. 21. martā visā pasaulē tiek rīkotas „Francijas vakariņas”.  Kinoteātra „Splendid Palace” „Tinto” un „Cafe Film Noir” savu pasākumu sāk dienu agrāk – ar Francijas uznācienu.

Gastronomijas profesionālis, vīna telpas "Tinto" un "Cafe Film Noir" viens vadītājiem Artūrs Bušs stāsta, ka katra diena festivāla laikā būs veltīta citas valsts ēdienu un dzērienu kultūrai - Francijai, Latvijai, Meksikai, Etiopijai un Nīderlandei.

Festivāla atklāšanas kinolektorija laikā būs iespēja noskatīties “Sirmais. Kulta ēdieni.” sēriju par Francijas garšu. Stāstījumu par Francijas virtuves garšām un tradīcijām veiks Francijas Institūta direktors Latvijā Žils Bonviāls un pavārs Žeremī Fontēns no Francijas.

Savukārt kā festivāla atklāšanas filma izraudzīta komēdija "Šefs" - jautrs un patiesi baudāms stāsts par pavārmākslas virsotnēm.