Hosē Havjers Mansurs-Garsija ir dzimis Meksikā, bet Latvijā ieradies pirms vairāk nekā divdesmit gadiem. Mākslinieks un šefpavārs - tie nav vienīgie Havjera talanti. Kad pirms dažiem gadiem Jāņa Rozes apgādā iznāca viņa grāmata „Gatavots a la Mexicana", tā īsā laikā guva lielu popularitāti, un konkursā „Zelta Ābele 2009" ieguva lasītāju simpātiju balvu. Kaut arī Havjērs pēc pamatizglītības ir tēlnieks - keramiķis, nu jau daudzus gadus viņš darbojas sabiedriskajā ēdināšanā - bijis restorānu tīkla "Tex-Mex" šefpavārs, bet pēc tam uzsācis privātu biznesu, atverot savus restorānus. Viņa jaunākais lolojums ir meksikāņu virtuve "El Santo X". Pats atzīst, ka savu dzīvi redz vairāk Latvijā, nekā Meksikā.

"Man, protams, patīk, ka esmu meksikānis, bet man patīk dzīvot šeit. Esmu stādījis šeit ozolus, taisījis savus restorānus, iesaistījies mākslas projektos. Es šeit labi jūtos, es gribu turpināt savu pozitīvo dzīvi šeit, Latvijā," - tā Havjērs.