Eiropas Parlamenta deputāti nākamnedēļ otrdien lems, vai piemērot veto Eiropas Komisijas priekšlikumam atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā.
Ņemot vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, deputāti otrdien balsos par Komisijas piedāvājumu kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus (E 338 – 452). Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas deputāti aicinājuši neatļaut šo fosfātu pievienošanu kebabu gaļai, pirms nav saņemts Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) atzinums. Ja EP ar absolūtu balsu vairākumu jeb vismaz 376 balsīm atbalstīs komitejas priekšlikumu, EK priekšlikums tiks bloķēts.
Raidījumā Pēcpusdiena iespējamo lēmumu skaidro Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.
Viedokli izsaka pārtikas tehnoloģe Valda Fogta un pārtikas ķīmiķe Ida Jākobsone.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X