Vai nākotnē viena no mūsu tautas vērtībām – rupjmaize, ar savu tradicionālo garšu var kļūt par savā ziņā ekskluzīvu produktu? Retu un dārgu. Tādas bažas pauž maiznieki, jo izrādās, ka cepot maizi no jaunajām, hibrīdajām rudzu šķirnēm, tā zaudē savu garšas kvalitāti. Bet šo kvalitāti var dot tikai tradicionālās rudzu šķirnes, savukārt zemnieki, domājot par ražīgumu un peļņu, arvien vairāk izvēlas audzēt hibrīdšķirnes. Kāds ir maiznieku vērtējums un kādi risinājuma ceļi tiek meklēti, to skaidroja Vidzemes korespondente Gunta Matisone.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X